Πέρα από το διακηρυκτικό κομμάτι “ΟΧΙ” η δήλωση Σαμαρά περιέχει και άξονες πολιτικής, οι οποίοι κατατείνουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας
1. Αναγνώρισε ότι η χρηματοδοτική στήριξη δεν προέρχεται από αιμοσταγείς Δράκουλες, αλλά από εταίρους που μας ενισχύουν σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων μας με τα ξένα ΜΜΕ και τις αντίστοιχες κοινωνίες(βλ. τουρισμός), τις οποίες δυναμίτισαν Πετσάλνικος, Πάγκαλος, Καρατζαφέρης (βεβαίως δεν επιδοκιμάζω το Focus)
2. Τόνισε σε ανύποπτο χρόνο τη συνέχεια του Κράτους, ώστε το ενδεχόμενο κυβερνητικής αλλαγής να μπορεί να τεθεί (αναπόφευκτα θα τεθεί και η διαπίστωση αυτή δεν έχει να κάνει με κομματικό συμφέρον) χωρίς να απλώσει δυσπιστία στους δανειστές μας και γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από το Σύστημα ΠΑΣΟΚ και τις “υπεύθυνες φιλελεύθερες δυνάμεις”
3. “Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια”. Σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που μας διαβάλλει όπυ βρεθεί και σταθεί προκαλώντας την αποστροφή των ξένων και στη συνέχεια προσβάλλει και τους Ευρωπαίους με τις παρόλες περί “αδυναμίας της ΕΕ” και περί “Παγκόσμιας Διακυβέρνησης” ο Σαμαράς διαμηνύει ότι “Ναι Κύριοι σας χρωστάμε, ναι χρειαζόμαστε δανεικά, αλλά δεν μας περνάει από το μυαλό να ρίξουμε πιστόλι, γιατί είμαστε αξιοπρεπείς λαός και για αυτό θα πάρετε τα λεφτά σα;ς όπως συμφωνήθηκε”
4. Στο Γεωπολιτικό παιχνίδι ο Σαμαράς παίρνει αντίθετη θέση από τον Ατλαντιστή και Νεοοωμανιστή ΓΑΠ (Πρώτες συναντήσεις με Μπράουν & Ερντογάν) υποστηρίζοντας όχι απλά την Ευρώπη, αλλά το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Επιχειρεί δηλ. να βάλει, έστω με πολιτικούς όρους για αρχή την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης
Bodinus1576-σχόλιο στο antinews.gr