Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τα ΜΜΕ νομίζουν ότι κι αυτήν την φορά θα κάνουν λοβοτομή στον κόσμο
























Από Factorx Τρ. 04 Μαι 2010, 20:02
Επίσημα ΜΜΕ: «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά».

Με τις γνωστές, «εκσυγχρονιστικές» ρετσέτες της παντοδύναμης προπαγανδιστικής μηχανής της εποχής Σημίτη (η οποία –a propos- είχε στηθεί με τον πακτωλό των κοινοτικών και κρατικών κονδυλίων που ψάχνει να βρει τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου), προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σήμερα, οι ίδιοι μηχανισμοί και σχεδόν τα ίδια πρόσωπα, την οργή για τα κυβερνητικά μέτρα και τη νέα αποικιοκρατία που επιβάλλεται στη χώρα.

Στην TV, κρατική και ιδιωτική, ήδη έχει αρχίσει η παρέλαση αυτών των προσώπων που εμφανίζονται δήθεν ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της διάσωσης του τόπου. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με την πλειάδα των διαφημιστικών μηνυμάτων από ΜΚΟ που, ενώ την προηγούμενη πενταετία δεν εμφανίζονταν, διότι προφανώς δεν έπαιρναν κοινοτικά κονδύλια, τώρα ξαναεισπράττουν τα διάφορα παχυλά πακέτα, π.χ. για το περιβάλλον.

Σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάϊ», οι αριστεροδεξιοί «εκσυγχρονιστές», Λυριτζής και Οικονόμου, εμφανίστηκαν ενοχλημένοι, διότι, τάχατες, το ΚΚΕ, με την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη, απαγόρευσε –λέει- την είσοδο τουριστών στον ιερό βράχο. Και ούτε καν μια συγγνώμη δεν ζήτησαν, όταν το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση που ανέφερε ότι, ίσα-ίσα άφηναν οι διαδηλωτές τους τουρίστες να μπουν. Αλλά, ακόμα κι αν δεν τους άφηναν τους τουρίστες –κάτι που δεν έγινε- γιατί οι δύο δημοσιογράφοι που επί ΝΔ ήταν «κατσικωμένοι» στην ΕΡΤ, θα έπρεπε να είναι τόσο μη μου άπτου; Εδώ ο κόσμος καίγεται, και τους ενόχλησε μια συμβολική διαμαρτυρία; Ουσιαστικά, μια φωτογραφία με τα πανώ στην Ακρόπολη που θα κάνει το γύρο του κόσμου.

Τι να πει επίσης, κανείς για την «παρέλαση» των πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης στο Mega, και την πλήρη απουσία στριμώγματός τους από τους δημοσιογράφους του κεντρικού δελτίου του καναλιού. Άσε που υπάρχουν και κάποιοι, που διαμαρτύρονται στους υπουργούς γιατί δεν παίρνουν και άλλα, σκληρότερα μέτρα! Εξαίρεση, όσο κι’ αν φαίνεται υπερβολή, είναι ο Πρετεντέρης, ο οποίος ως γνήσιο αστόπαιδο, αλλά και επειδή, όπως είναι γνωστό, κάθε άλλο παρά για την συμπάθειά του προς τον Παπανδρέου φημίζεται, κατανοεί το απίστευτο δούλεμα που πέφτει, και αυτή τη στιγμή βγαίνει από τα αριστερά. ‘Η τουλάχιστον, όχι «εκσυγχρονιστικά».

Για να μην μιλήσει κανείς για την ΕΡΤ ΠΟΥ κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας έχει αναλάβει εργολαβικά τις δημόσιες σχέσεις πρωτοκλασάτων υπουργών και των νομοσχεδίων τους (Ραγκούσης-«Καλλικράτης», Διαμαντοπούλου-«Εκπαιδευτικό»).

Όλοι αυτοί, όπως και οι περισσότεροι «προσκεκλημένοι» δημοσιογράφοι στα πάνελ τους, που, στην καλύτερη περίπτωση, χαρακτηρίζονται από την light κριτική τους στα κυβερνητικά μέτρα, απλά δεν έχουν καταλάβει πόσο πολύ βράζει το καζάνι στην κοινωνία. Άραγε, δεν βλέπουν ότι ούτε καν οι ΠΑΣΟΚοι πολιτικοί, ακόμα και υπουργοί, δεν υπερασπίζονται την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας; Κι αυτοί, ως επί το πλείστον μαζί με βουλευτές του ΛΑΟΣ, επιχαίρουν, νομίζοντας ότι με τα προπαγανδιστικά τερτίπια που έμαθαν στην οκταετία Σημίτη, θα κάνουν και πάλι λοβοτομή στον κόσμο;

Οι εποχές όμως, δεν είναι οι ίδιες. Και ο φόβος που καλλιεργούν, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, με τη μορφή της οργής. Όπως και σε όλο το σύστημα των ΜΜΕ, βέβαια, το οποίο αποδεικνύεται θεαματικά κατώτερο των συγκυριών. Αν διαθέτουν, κάποιοι από αυτούς, τον νου και το σθένος, ας ξεχάσουν για λίγο τα τριάκοντα αργύρια, ας σκεφτούν και ας λειτουργήσουν, επιτέλους, έστω για μια φορά, προς όφελος αυτής της χώρας.

Suhoi