Κυριακή 2 Μαΐου 2010
Παιχνίδια Παπανδρέου με τους 151 ή 180 βουλευτές.
Κυριακή, 02 Μαΐου 2010
Όχι μόνο ενήργησε εγκληματικά το ΠΑΣΟΚ επί 6 μήνες και οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησε, αλλά ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή παίζει πολιτικά παιχνίδια και δεν φανερώνει με ποια ακριβώς πλειοψηφία σκοπεύει να περάσει στη Βουλή την επαίσχυντη κατοχική σύμβαση με το ΔΝΤ. Με 151 ή 180 βουλευτές;;
Το πρόβλημα που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με νομικά θέματα, αλλά είναι και πάλι καθαρά επικοινωνιακό. Θέλει να βρει τον καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ τρόπο προκειμένου να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και να τους καταστήσει συνένοχους στο ξεπούλημα της χώρας.
Γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου πως αν επιλέξει την...
απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την επαίσχυντη σύμβαση και αυτό θα βάλει σε μειονεκτική θέση το ΠΑΣΟΚ και σε πλεονεκτική τη Νέα Δημοκρατία.
Αν όμως επιλέξει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών, ελπίζει να παγιδεύσει τον Σαμαρά και να τον καταστήσει συνένοχο, με την άμεση απειλή ότι αυτόματα η χώρα θα πτωχεύσει με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Η επιλογή αυτή όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του κ. Παπανδρέου, καθόσον αφενός είναι υποχρεωμένος να ομολογήσει ότι μεταβίβασε μόνος του Εθνικά Κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένα συμφέροντα, αφετέρου θα απολέσει το ύφος του σοβαρού και υπεύθυνου πατριώτη πολιτικού που θέλει να περάσει και θα φανεί λιπόψυχος και ότι θέλει να φορτώσει σε άλλους δικά του λάθη και αποφάσεις.
Βέβαια και εδώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει την επιλογή της ονομαστικής κατά συνείδηση ψηφοφορίας και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. Παπανδρέου και τους δωσίλογους της Νέας Δημοκρατίας. Τι στο καλό, ή έχουμε υπεύθυνους καλοαμοιβόμενους βουλευτές ή έχουμε απλά σκιάχτρα.
Όμως υπάρχει και τρίτη επιλογή. Τη λύση να δώσει ο ίδιος ο λαός είτε με δημοψήφισμα, είτε με εθνικές εκλογές. Και μην μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες πολυτέλειες, γιατί επί 6 μήνες τουλάχιστον τώρα γνωρίζει το πρόβλημα και ο ίδιος με αποκλειστική δική του ευθύνη μας έφτασε στο παρά πέντε.
Υπάρχει φυσικά και μια ακόμα δυνατότητα. Να ομολογήσει ο κ. Παπανδρέου, ότι με αποκλειστική δική του ευθύνη, το πρόβλημα του ελλείμματος μετατράπηκε σε πρόβλημα δανεισμού, να ζητήσει συγνώμη, όπως συγνώμη ζήτησε και ο Αντώνης Σαμαράς για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να ζητήσει στήριξη.
Αν δεν το πράξει, τότε ζημιωμένος, σε ενδεχόμενη στήριξη θα βγει ο Σαμαράς.
προεδρική δημοκρατία
Αναρτήθηκε από
dakepekoz
στις
7:55 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
ΑΠΟΨΕΙΣ