Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πληρώνουμε 1.236 ευρώ την ημέρα για το «στρατηγείο» του Παντελή Καψή


Πληρώνουμε 1.236 ευρώ την ημέρα για το «στρατηγείο» του Παντελή Καψή
Την ώρα που οι μνημονιακές περικοπές κοστίζουν ζωές φορολογουμένων, οι Έλληνες πληρώνουν 451.250 ευρώ για το πολιτικό γραφείου του Υφυπουργού Ραδιοτηλεόρασης
«Δεν είναι δυνατόν το 44% του προϋπολογισμού της ΕΡΤ να πηγαίνει σε μισθούς», δήλωνε ο κ. Παντελής Καψής, ενώ ταυτόχρονα στηλίτευε τον υπερβολικό αριθμό των εργαζομένων της Κρατικής Τηλεόρασης, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί το «λουκέτο» και να πείσει τον ελληνικό λαό ότι όσα...τραγικά έγιναν το καλοκαίρι ήταν στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της περιστολής των δημοσίων δαπανών.
Την ίδια ώρα, εγγράφονταν στον Κρατικό Προϋπολογισμό 451.250 ευρώ, για τη σύσταση του πολιτικού του γραφείου!
Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου του 2013 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, η οποία αφορούσε στη σύσταση του πολιτικού γραφείου του κ. Καψή και στη σύσταση 10 θέσεων μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 θέσεων συμβούλων και ειδικών συνεργατών, καθώς και στην απόσπαση 5 υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικών προσώπων του Ιδιωτικού Τομέα.
fek1
Αν το καλοσκεφθεί κάποιος, θα διαπιστώσει ότι ο κ. Υφυπουργός, ο οποίος υπήρξε «μπροστάρης» -εν αγνοία του όπως δήλωνε- του «μαύρου» και των απολύσεων, έχει –εν πλήρη γνώσει- ένα πολιτικό γραφείο που κοστίζει στους Έλληνες φορολογουμένους, τους φορολογουμένους που λόγω μνημονιακής λιτότητας κατάντησαν να διακινδυνεύουν την υγεία τους με γενόσημα-δηλητήριο, που λόγω υπερφορολόγησης ξεπαγώνουν στα σπίτι τους μη μπορώντας να εξοικονομήσουν μερικά ευρώ για θέρμανση, 1236 ευρώ την ημέρα!
Από ό,τι φαίνεται τα 1236 ευρώ την ημέρα δεν αποτελούν σπατάλη για το πρώην μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού (στα νιάτα του), πρώην παπανδρεϊκό στις εποχές της δόξας του και νυν υπουργό της... συγκυβέρνησης.
kapsis
Προφανώς για τον κ. Υφυπουργό, τα 1236 ευρώ –που σημειωτέον αντιστοιχούν πλέον σε 2 μισθούς- είναι ένα απολύτως λογικό ποσό, που πρέπει να πληρώνει αγόγγυστα ο ελληνικός λαός, αφού παρέχουν τη δυνατότητα ακόμη και σε κάποιον που δεν είναι εκλεγμένος, όπως ο κ. Καψής εν προκειμένω, να χτίζει το «στρατηγείο» του.
Η διάθεση του υπέρογκου αυτού ποσού για το πολιτικό γραφείο του κ. Καψή συνιστάμέγιστη πρόκληση την ώρα μάλιστα που πολλοί πολίτες ψάχνουν στα απορρίμματα για ένα κομμάτι ψωμί. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ο κ. Καψής θα τηρήσει τη δέσμευσή του να παραιτηθεί όταν αρχίσει να εκπέμπει ο νέος φορέας της Δημόσιας Τηλεόρασης ...
Σημειώνεται ότι το σχετικό έγγραφο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και η «Δημιουργία Ξανά», η οποία στο σχετικό δελτίο Τύπου διερωτάται «Πώς σου φαίνεται να πληρώνεις 451.250 ευρώ τον χρόνο για το γραφείο του Παντελή Καψή;»...