Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τι λένε οι συνταγματολόγοι στο Newsbomb.gr

Τι λένε οι συνταγματολόγοι στο Newsbomb.gr
«Αν κριθούν ένοχοι, θα εκτίσουν τις ποινές τους αυτόματα», αλλά για να χάσουν την Βουλευτική τους ιδιότητα, «αν δεν παραιτηθούν, θα πρέπει να καταδικαστούν αμετάκλητα»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Κουμιώτης
Υπερεπαρκές αποδείχθηκε το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με δηλώσεις των Καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Κατρούγκαλου, στο newsbomb.gr
Π. Παυλόπουλος: «Δεν χρειάζεται καν η άρση της ασυλίας τους»
Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και συνάμα Βουλευτή της Ν.Δ., Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. καθηγητής εξήγησε πως: «Δεν χρειάζεται καν η άρση της ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εφόσον οι συλλήψεις τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, άρα σε έγκλημα συνεχές».
«Αν και εφόσον κριθούν ένοχοι για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, θα εκτίσουν τις ποινές τους αυτομάτως, χωρίς καμία άρση της Βουλευτικής τους ασυλίας ή παρεμφερή διαδικασία», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο καθηγητής στον επίλογό του δεν παρέλειψε, όπως έκανε από την αρχή της υπόθεσης, να υπεραμυνθεί για άλλη μία φορά το ισχύον νομικό πλαίσιο, επαναλαμβάνοντας τις προ ημερών δηλώσεις του, με τις οποίες υποστήριζε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο ήταν και παραμένει υπεραρκετό ώστε να αντιμετωπιστούν οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής.
Γ. Κατρούγκαλος: «Αν δεν παραιτηθούν, θα πρέπει να καταδικαστούν αμετάκλητα», για να χάσουν την βουλευτική τους ιδιότητα
Ο κ. Κατρούγκαλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Newsbomb.gr μαζί του, υποστήριξε πως: «Το Σύνταγμα είναι σαφές, δεν χάνει την βουλευτική του ιδιότητα κάποιος μόνο και μόνο επειδή έχει συλληφθεί, θα πρέπει να καταδικαστεί αμετάκλητα, δηλαδή με απόφαση και του Αρείου Πάγου, ώστε να χάσει την βουλευτική του έδρα.
Συνεπώς εάν δεν παραιτηθούν, οι συλληφθέντες Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διατηρούν τυπικά την έδρα τους, αν και προφανώς όσο διαρκεί η προφυλάκισή τους δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της Βουλής και μόνον αν παραιτηθούν, θα είναι υποχρεωτικό να γίνουν αναπληρωματικές τοπικές εκλογές στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί».
Όπως ο κ. Παυλόπουλος, έτσι και ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε ότι: «Η σύλληψη των μελών και των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής έδειξε ότι το νομικό πλαίσιο ήταν υπερεπαρκές και απλώς τόσα χρόνια δεν εφαρμοζόταν, τουλάχιστον με σαφή ευθύνης και των διωκτικών και των δικαστικών αρχών»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/351616/ti-lene-oi-syntagmatologoi-sto-newsbombgr#ixzz2gCVttbbQ