Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ.." "Κατεβάζει ρολά το πολυκατάστημα «Φωκά»"


Κατεβασμένα μαύρα ρολά υπάρχουν από σήμερα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, στον «Φωκά» επί της οδού Τσιμισκή.
Νωρίς το πρωί υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι μπήκαν στο πολυκατάστημα, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες του. Η έξωση, λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των ενοικίων για τουλάχιστον ένα χρόνο στον ιδιοκτήτη που είναι το μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, αλλά και τα χρέη της εταιρείας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνουν τα 65 εκατ. ευρώ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επαναλειτουργίας του πολυκαταστήματος.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έχει καταφύγει στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα και ενώ η αίτηση έγινε αποδεκτή, μέχρι σήμερα οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν ακόμα καταθέσει το Business plan για την εξυγίανση της εταιρείας όπως οφείλουν σε διάστημα δύο μηνών.
Αποτέλεσμα είναι να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης, αλλά και των 500 περίπου εργαζομένων της, οι 216 εκ των οποίων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr