Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός
Στοιχεία που «δένουν» την κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης» και τα οποία εκτιμάται ότι ενεργοποίησαν τα εντάλματα σύλληψης ακόμη και για άτομα που βρίσκονται στον «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής έχει στη διάθεση του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει ήδη συλληφθεί ο γενικός Γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης καθώς επίσης και άλλα 12 στελέχη, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Συνολικά έχουν γίνει 16 συλλήψεις.
Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη πριν από λίγο και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Λαγός. Νωρίτερα είχε συλληφθεί και το κεντρικό στέλεχος της ΤΟ Νίκαιας Γιώργος Πατέλης. Στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βουλευτές βρέθηκαν από την αντιτρομοκρατική 3 πιστόλια των οποίων η κατοχή είναι παράνομη.
 Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη εντάλματα συλλήψης για τους βουλευτές Χρήστο Παππά, και Νίκο Μίχο. Συνολικά εκδόθηκαν 32 εντάλματα σύλληψης. Επίσης συνελήφθη και ένας χαμηλόβαθμος ειδικός φρουρός για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
 Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής ο κ. Βουρλιώτης φαίνεται να προκύπτει πάντως ότι η δράση της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζεται μόνο σε ρατσιστικές επιθέσεις αλλά επεκτείνεται και σε άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως εκβίαση επιχειρηματιών από «μπράβους» της νύχτας, ακόμη και εκμετάλλευση μεταναστών.
Στο πόρισμα του για την εγκληματική πλέον οργάνωση της Χ.Α. ζητά να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιού και το αδίκημα της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το αδίκημα αυτό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ για να στοιχειοθετηθεί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα και τραπεζικοί λογαριασμοί (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία και για εμπλοκή αστυνομικών στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ, προς το παρόν δεν προκύπτουν ανάλογα στοιχεία για την εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών.
Πολύτιμα "δικονομικά όπλα" στα χέρια του εισαγγελέα είναι οι νόμιμες συνακροάσεις με το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, ( σ.σ ορισμένες εκ των οποίων ενδέχεται να είχαν γίνει σε ανύποπτο χρόνο) μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής ακόμη και βουλευτών, καθώς και οι αποκαλυπτικές καταθέσεις δυο προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι -κάτω από απόλυτη μυστικότητα- εισέφεραν σημαντικά στοιχεία για τη δράση, τη δομή και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα αυτόφωρα κακουργήματα, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, (σ.σ. αδίκημα διαρκές) οι αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/351437/arhisan-oi-syllipseis-melon-tis-hrysis-aygis#ixzz2gB8zns5Q