Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών
Άρον-άρον απέσυρε η κυβέρνηση την τροπολογία για εξαίρεση από τη δήλωση «πόθεν έσχες» των ναυτιλιακών μετοχών, μετά την κατακραυγή που δημιουργήθηκε εντός και εκτός βουλής.

Το newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα με συνεχή δημοσιεύματα, καθώς η πρωτοφανής τροπολογία, που χαρακτηρίστηκε «σκανδαλώδης» και «χαριστική» προς τους εφοπλιστές από πολλούς βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την απαλλαγή δήλωσης των ναυτιλιακών μετοχών έδινε τη δυνατότητα σε κάποιους «εκλεκτούς» να ξεπλύνουν χρήμα που δεν έχουν δηλώσει ή προέρχεται ακόμα και από παράνομες δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου είχε ενταχθεί η τροπολογία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απέσυρε τη διάταξη, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά, όπως τόνισε.
Την απόσυρση της τροπολογίας είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμα και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος από τη Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει «τέρμα αυτά τα παιχνιδάκια στην πλάτη των βουλευτών. Όλα έχουν ένα τέλος- τελεία και παύλα».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/350298/o-yp-dikaiosynis-apesyre-tin-tropologia-gia-tis-naytiliakes-metohes#ixzz2fuT3qdyC