Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί άφησε ο Ρουπακιάς το ΚΚΕ για να ενταχθεί στη «Χρυσή Αυγή»

Γιατί άφησε ο Ρουπακιάς το ΚΚΕ για να ενταχθεί στη «Χρυσή Αυγή»
Ενδιαφέρουσες διαρροές από τις καταθέσεις του φονιά και της συζύγου του αλλά και νέα στοιχεία για το πολιτικό παρελθόν του από παλιό συναδέλφό του
Αντιφάσεις και περίεργες πτυχές με πολιτικές προεκτάσεις αποκαλύπτουν διαρροές από τις καταθέσεις τόσο του 45χρονου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, όσο και από τη σύζυγό του.
Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς ανήκε στον αριστερό χώρο και το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται ενεργά στις ενέργειες της «Χρυσής Αυγής». Αυτό αποκαλύπτουν οι διαρροές που γίνονται από αστυνομικές πηγές αλλά και από πρόσωπα που τον γνωρίζουν, όπως ο υπεύθυνος εταιρείας πετρελαιοειδών του Αιγάλεω, στην οποία εργάστηκε ο φονιάς.
Ο παλιός συνάδελφος του Ρουπακιά δέχθηκε να μιλήσει πριν από λίγη ώρα σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού. Επιβεβαίωσε ότι ο 45χρονος ανήκε στον αριστερό χώρο ενώ στη συνέχεια άρχισε να μετακινείται προς το ακροδεξιό κόμμα.
Την ίδια στιγμή, αστυνομικές πηγές επεσήμαναν σημαντικά σημεία από τις καταθέσεις του Ρουπακιά και της συζύγου του. Σύμφωνα με το δράστη, λίγο πριν από το φονικό βρισκόταν στην καφετέρια και διαπληκτίστηκε με τον Φύσσα για τον ποδοσφαιριστή Γκαετάν Μπονγκ που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Όπως υποστηρίζει, βγήκε στη συνέχεια έξω και κουνούσε το μαχαίρι δεξιά – αριστερά επειδή βρισκόταν σε άμυνα, κατά την κορύφωση του καυγά.
Η αντίφαση και η αποκάλυψη
Διαφορετικό ισχυρισμό όμως, διατύπωσε η σύζυγος του φονιά. Στους αστυνομικούς κατέθεσε ότι ο σύζυγός της ήταν στο σπίτι -και όχι στην καφετέρια- όπου παρακολουθούσε τον αγώνα. Ξαφνικά, κάποιος του τηλεφώνησε και πήγε εκεί που έγινε η δολοφονία.
Αίσθηση προκαλεί επίσης η επισήμανση του Ρουπακιά για την πολιτική τοποθέτησή του. Φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ανήκε σε άλλο κομματικό σχηματισμό και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ, από το οποίο αποστασιοποιήθηκε επειδή στη «Χρυσή Αυγή» θα μπορούσε να εξασφαλίσει «τα προς το ζην»…
Β.Σ.Λ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/348249/giati-afise-o-roypakias-to-kke-gia-na-entahthei-sti-hrysi-aygi#ixzz2fMI6tRk9