Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Asmussen να “μαγειρέψει”τα στοιχεία για το έλλειμμα!

venizelos asmousen

Και ακόμα υπάρχουν “παράγοντες” που τολμούν να προωθουν το κουκούλωμα του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ! Φανταστείτε τι έκαναν με τον “δικό τους” τον Γεωργίου, για να φτάνουν στο σημείο να το ζητούν και παραέξω!

Είναι αδιανόητο αυτό που γράφει η γερμανική Die Zeit για τον Βενιζέλο, που αν το περιστατικό που περιγράφει είναι αληθινό, τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα, που αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες..

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως μεταδίδει το CNBC, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ Γιορκ Άσμουνσεν στην Αθήνα, είχε συνάντηση και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τι φέρεται να του είπε ο Βενιζέλος και παραλίγο θα οδηγούσε τον Άσμουνσεν να είναι ένα με το πάτωμα; Αν γίνεται να μαγειρέψουν τα στοιχεία για το έλλειμμα, προκειμένου να φαίνεται μικρότερο ή ακόμα και να το εξαφανίσουν!

Το CNBC πάντως, αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του Ε. Βενιζέλου το διέψευσε.

cnbc

Τι λέει το επίμαχο σημείο του άρθρου; (Μετάφραση): «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».