Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια και ποια είναι η λύση



Τέσσερις παράγοντες οδηγησαν τη χώρα εδω που είναι με την ανοχή μας:

1ος Παράγοντας: ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Όλα αυτά τα χρόνια συγκυβερνούσαν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θυμηθείτε τους συνδικαλιστές πρώτα Κομματικά Στελέχη—μετά Βουλευτές—μετά Υπουργοί π.χ. Πιπεργιάς ΔΕΗ, Κουτσούκος ΑΔΕΔΥ, Μαυρίκος, Πρωτόπαπας, Θεωνάς, Μανώλης, Κανελλόπουλος, ΓΣΕΕ, Κουσελάς ΟΤΟΕ, Τσουκαλάς ΟΤΕ και πολλοί άλλοι. Η μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έγινε επί των ημερών τους καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους εργαζόμενους.

2ος Παράγοντας: ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ –ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ–ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Οι εργολάβοι που αναλάμβαναν έργα από το δημόσιο, ως συνήθως οι ίδιοι, ΔΕΙΤΕ τις κατασκευαστικές και τα έργα που έχουν πάρει ως σήμερα ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και άλλες οδήγησαν τον πλούτο σε ορισμένους οι οποίοι στη συνέχεια αγόρασαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ποδοσφαιρικές ομάδες και απόκτησαν εξουσία. Δεν ελέγχανε την εξουσία αλλά τους πολιτικούς με παρεμβάσεις, στηρίξεις πολιτικών να βγουν βουλευτές και τα παιδιά τους ή οι δημοσιογράφοι τους έγιναν και αυτοί πολιτικοί.

3ος Παράγοντας: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ–ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Οι αγαπημένες μας τράπεζες που ανήκαν κάποιες σε μεγαλο-οικογένειες π.χ. Λάτσης ή άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις χρηματοδοτούντο από αυτές με δάνεια αλλά επίσης και τα πολιτικά κόμματα καθώς και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ανήκαν σε αυτούς πχ. Όμιλος Βαρδινογιάννη. Τα χρέη πέρασαν σε εμάς γιατί τα δάνεια πάνε στις τράπεζες, αλλά επιβαρύνουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ που το πληρώνουμε εμείς.

4ος Παράγοντας: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Μέσω του ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά. Αυτό έγινε με αναξιοκρατία και διορισμούς από το παράθυρο ώστε μόνο τα εκάστοτε κομματικά στελέχη να προωθούνται σε θέσεις ευθύνης προκειμένου να μην υπάρχουν αντιστάσεις και για τη λήψη αποφάσεων. Η συνωμοσία της σιωπής και γι αυτό δεν υπάρχει ισχυρή δημόσια διοίκηση να αντιταχθεί στους πολιτικούς. Επίσης οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνες. Από υπηρέτες έγιναν άρχοντες και ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ και ύστερα τους έφταιγε η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Τουλάχιστον τότε είχαμε μόνον ΕΝΑ.

5ος Παράγοντας: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ
Ναι νομίσατε ότι τη γλυτώσατε. Εμ, έχουμε ευθύνη όλοι μας λόγω έλλειψης αντίστασης με σκοπό να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις μας, δεν σκεφτόμαστε να παράγουμε, καταναλώναμε, αδιαφορούσαμε για τους γύρω μας, είχαμε μπει σε ανταγωνισμό και καταναλωτικό δήθεν. Επιδειξίες του ψεύτικου πλούτου μας από δανεικά και αγύριστα. Χωρίς ηθικούς φραγμούς σαν τον άσωτο υιό μακριά από το Θεό, τις ηθικές αξίες και παραδόσεις μας η πλειοψηφία μας.

Η ΛΥΣΗ;
Όλοι εμείς, όταν συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, θα πάψει και η ανοχή μας. Η πατρίδα θα οδηγηθεί από αυτούς που θα επιλέξουμε να βγουν μπροστά και οι οποίοι δεν θα ανήκουν πλέον σε κανένα πολιτικό κόμμα. Θα ενστερνίζονται τις αξίες κυριαρχία – ελευθέρια – ανεξαρτησία — δικαιοσύνη – ηθικότητα – θεοσέβεια - ταπεινότητα.