Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Φρενίτιδα…


Του Γιώργου Νούτσου

Φρενίτιδα… Μόνο μ αυτή τη λέξη μπορεί να εξηγηθεί η κατάσταση την οποία βιώνουμε! Φρενίτιδα όλων για όλα. 

Φρενίτιδα των «Εξουσιολάγνων-Κυβερνητών» μας, που ακριβώς επειδή υπόκεινται στη γοητεία της εξουσίας, μετέρχονται κάθε πιθανή και απίθανη μεθόδευση για να κρατηθούν πάνω της.

Φρενίτιδα των υποτιθέμενων «Αλληλέγγυων Εταίρων» μας, για να μας αποτελειώσουν μια ώρα αρχύτερα, θέτοντας στόχους υψηλούς και επιβουλευόμενοι όλα εκείνα που εμείς έχουμε, ενώ εκείνοι ποτέ δεν ευτύχησαν να έχουν!

Φρενίτιδα των «Ξέφρενων Αγορών», που με δούρειους ίππους τους δυο παραπάνω, θεώρησαν πως είναι χρυσή ευκαιρία να μας τιθασεύσουν, απειλώντας, εκβιάζοντας, στήνοντας «πλασματικούς» μηχανισμούς κρίσης και δημιουργώντας συνθήκες ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, με στόχο την απόλυτη εκπλήρωση του θεοποιημένου Ειδώλου τους, του αχαλίνωτου πέρα από κάθε λογική και πιθανών ίσως «θυμάτων», κέρδους.

Φρενίτιδα του «Πολιτικού μας Συστήματος», που θεώρησε πως ακροβατώντας ανάμεσα σε λεκτικές και ιδεολογικές μεταλλάξεις, θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη συνέχεια της παρουσίας του, σε ένα ιδεολογικο-πολιτικο-κοινωνικό τοπίο, που ήδη θεωρεί το Πολιτικό μας Σύστημα παρείσακτο, αποτυχημένο, καταδικαστέο γι αυτό και αποβλητέο στο πυρ το εξώτερον της ιστορικής και πολιτικής λήθης και απαξίωσης.

Φρενίτιδα των ακριβοθώρητων και χρυσοπληρωμένων «Διαστρεβλωτών της Αλήθειας», που έχοντας μάθει να ελίσσονται και να ακολουθούν τη μυρωδιά του διαπλεκόμενου χρήματος των αρχιδιαπλεκόμενων αφεντάδων τους, δεν διστάζουν να μεταλλάσσονται νυχθημερόν, φορώντας κάθε φορά την προβιά, που τους καθιστά αρεστούς, στους αρεστούς των αρεστών της Ευρωπαικής και Παγκόσμιας Νέας Τάξης πραγμάτων.

Φρενίτιδα της πλατιάς «Κοινωνικής Μάζας», που εμφορούμενη από παντελώς διαφορετικά κίνητρα, καταβολών, στόχων, δυνατοτήτων, αντοχών και προοπτικής, απλά, διχάζεται, ταμπουρώνεται, αποστασιοποιείται και για διάφορους για τον καθένα λόγους, αδρανεί, προσφέροντας έτσι αενάως γη και ύδωρ στους μεταπράτες της τραγικής όπως εξελίσσεται καθημερινότητας μας…!

Τι απομένει λοιπόν μετά από όλα τα παραπάνω; Ποιά Φρενίτιδα δεν μας έχει ακόμα κατακυριεύσει και που πρέπει εναγωνίως να αναζητήσουμε; 

Ίσως η πιο σωτήρια απ όλες. Εκείνη, που θα έρθει θαρρετά να αντιπαλέψει όλες τις προηγούμενες. Που δεν θα δειλιάσει να φτάσει μέχρι το τέλος, δίνοντας ώθηση σε αξίες - εδώ και καιρό - δόλια και συνειδητά παραγεγραμμένες. Εκείνη που τιμωρητικά, ανερυθρίαστα, ταπεινά και διεκδικητικά θα βάλει τέλος στο βόρβορο των σκοπιμοτήτων των λίγων, για να ωφεληθούν οι πολλοί.

Στην Φρενίτιδα της Προσωπικής και Εθνικής μας Αξιοπρέπειας αναφέρομαι… Δεν μπορεί… Κάπου όλοι μας κάποια στιγμή θα την έχουμε ανταμώσει στη ζωή μας… Είναι καιρός πιστεύω να την ανασύρουμε από τα καταγώγια και να την καταστήσουμε έμβλημα και τρόπο ζωής…Όποιο κόστος κι αν συνεπάγεται…!!! 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9717.html