Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

O Ποινικός Κώδικας της Ελλάδας 2013 και ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών 2003

Μερικές φορές σκέπτομαι, ότι η απουσία του Χριστόδουλου αλλά και άλλων απο το panel της δημόσιας ζωής μπορεί να μη προέκυψε τυχαία.

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να αναρτήσω τον “ελαφρυμένο” Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας, που θα ισχύει απο τον Ιανουάριο του 2013 και μετά (υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης…), όπως και το περίφημο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών του 2003 (Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης…). Οι πολίτες έχουν φλομώσει τόσο πολύ απο το ψέμμα και τη διαπλοκή, που πρέπει να μπορούν να διαπιστώνουν “ιδίοις όμμασι” τί τους σερβίρεται. Οι περισσότεροι πολίτες νομίζουν ότι όλα όσα εξελίσσονται έχουν προκύψει τυχαία. Μεγάλο λάθος. Αποκωδικoποιείτε όλα τα άρθρα που γράφω; Eλπίζω…
Κάνω την ανάρτηση αυτή, με αφορμή την πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραπομπή του Βενιζέλου στη προανακριτική επιτροπή της Βουλής για ποινικά αδικήματα, που προέκυψαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του όσον αφορά τη λίστα Lagarde (πρός το παρόν). Την πρόταση τη θεωρώ αναμενόμενη, θεωρώ όμως ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται ο Βενιζέλος είναι δυστυχώςαφοπλιστικά λίγα για τη περίπτωσή του. Επρεπε ήδη να κάνει παρέα στον Ακη, όπως και ο Κωνσταντίνος Σημίτης, ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς. Και έπονται και άλλοι…
Αυτή  είναι η γνώμη μου και πρέπει να γίνει αντιληπτή, γιατί μια μέρα θα ξυπνήσετε και θα σας πούν ότι δεν υπάρχει Ελλάδα.

Οι άναρθρες κραυγές υποστήριξης θαμώνων του ΠΑΣΟΚ πρός τον Πρόεδρο του θα αφήσουν και εσάς αδιάφορους όπως εμένα, αν διαβάσετε με προσοχή τον Ποινικό Κώδικα και αναλογιστείτε τι έπρεπε να πράξει και δεν έπραξε ο κατηγορούμενος Βενιζέλος μη χρησιμοποιώντας τη λίστα αυτή, στερώντας το κράτος απο πιθανά κέρδη και μη κάνοντας έλεγχο των διαδρομών του μαύρου χρήματοςκατά αντιστοιχία με ότι έκαναν άλλα κράτη, που είχαν τη λίστα.
O Βενιζέλος ήξερε τί “παιζόταν” με τη λίστα Lagarde, διότι οι έρευνες σε άλλα κράτη είχαν αποδώσει καρπούς. Παρόλα αυτά, δεν την παρέλαβε νομότυπα που σημαίνει ότι πιθανόν στη πράξη του να υπήρχε δόλος. Επίσης, δεν προώθησε την δικαστική της έρευνα ούτε διασταύρωσε τα στοιχεία της με άλλους μηχανισμoύς του υπουργείου του εκτός του ΣΔΟΕ, παρότι την είχε στην κατοχή του επι 18 μήνες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Κανένας προιστάμενος που δεν έχει συγκεκριμένο κέρδος, δεν κρατάει μια τέτοια “βόμβα” επι τόσο χρόνο στο γραφείο του χωρίς να ενδιαφέρεται πώς προχωράει η έρευνα και χωρίς να έχει ζητήσει την παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα απο τη στιγμή της παραλαβής της. Δεν υπάρχουν σοβαρές δικαιολογίες για αυτό.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ποινικού Κώδικα τιμωρούνται ποινικά πράξεις που προσβάλλουν βασικά στοιχεία της ύπαρξης και συνοχής της ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας. Η απόφαση του Βενιζέλου να παραλάβει παράτυπα μια λίστα και να αδιαφορήσει για τη διερεύνησή της επί τόσο μεγάλο διάστημα προσβάλλει την ύπαρξη και συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας κατατάσσοντας τις πράξεις του, στις πρός ποινική διερεύνηση άνευ ελαφρυντικού.
Ο Βενιζέλος δεν είχε μπροστά του να ανακαλύψει εκ νέου την Αμερική, ώστε να θεωρηθεί ότι απλά πήρε λάθος πολιτική απόφαση μη προωθώντας τη διερεύνηση της λίστας στο ΣΔΟΕ ή αλλού. Είχε μπροστά του μία λίστα στην οποία υπήρχαν εκτός απο τα ονόματα της ντόπιας ολιγαρχίας και το όνομα του συμβούλου του Πρωθυπουργού Παπασταύρου, κάτι που αγγίζει και τον Πρωθυπουργό, τον πολιτικό του προιστάμενο αλλά και τον ΓΑΠ, τον οποίο εμπλέκει και ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου που παραλάμβανε πληροφορίες χωρίς πρωτόκολα παραλαβής...
Μόνο για παράβαση του άρθρου 1 του Ποινικού Κώδικα, είναι πολλοί οι πολιτικοί απο το 1974 και μετά, που θα πρέπει να οδηγηθούν στα Ποινικά Δικαστήρια. Ο Ποινικός Κώδικας έχει και άλλα άρθρα… Μελετείστε τα.
Πιστεύω ότι από τα πολιτικά πρόσωπα εκτός απο τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, ποινικές ευθύνες έχει και ο ΓΑΠ και ο Πρωθυπουργός και ο Παπαδήμος και ο … Κουβέλης. Οσοι δεν τους βάζουν αυτούς όλους στο “κάδρο”, κατά τη γνώμη μου συγκαλύπτουν όσα έχουν συμβεί και έχουν συμβεί πολλά.
Αυτό που είναι σίγουρο και σημειώστε το με κεφαλαία γράμματα είναι ότι, ακόμη και αν η προανακριτική αποδώσει σε κάποιους ποινικές ευθύνες κανένας τους δεν πρόκειται να καταδικαστεί αν δεν διερευνηθεί πλήρως η λίστα Lagarde. Χέσε Μάη μου να φάς τριφύλλι… Eμπάσει περιπτώσει, η προανακριτική πρέπει να γίνει αν και το αποτέλεσμα προδιαγράφεται…
Στη συνέχεια, σας παραθέτω τον “ελαφρυμένο” Ποινικό Κώδικα (υπ. Δικαιοσύνης Ρουπακιώτης…) για να δείτε από μόνοι σας σε πόσα ακόμη σφάλματα εχει υποπέσει ο Βενιζέλος, όπως και όσοι πολιτικοί έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.
Ακολουθεί ο περίφημος Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών 3126/2003 . Kαιρός να τον διαβάσετε…
O Νόμος αυτός έγινε επι Πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Σημίτη με τόνομα, υπουργοί ήταν οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Πετσάλνικος (υπ. δικαιοσύνης), Σκανδαλίδης (υπ.εσωτερικών), Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Σηφουνάκης, Γιαννίτσης, Πρωτόπαππας, Χρυσοχοίδης και άλλοι.
“Σιωπή της Καμόρα” για τον Ακη και τη Βίκυ στη Βουλή…
Σας υπενθυμίζω, ότι μετά τη σύζυγο του Τσοχατζόπουλου που μάλλον είναι έξω θα βγεί και αυτός απο τα κελιά των VIPs του Κορυδαλλού. Γιατί; Δεν ξέρετε; Oι γνωστές κωλλυσιεργίες.. Δεν έστειλαν τα χαρτιά οι Γερμανοί, κοκ, ώστε να υπάρξει η γνωστή διασπορά ευθυνών. Εν τω μεταξύ όμως, κανένας βουλευτής δεν έχει κάνει επερώτηση στη Βουλή. Περιμένουν να βγεί ο Ακης και μετά να φωνάζουν. Τα γνωστά κόλπα… Ακόμη δεν τα έχετε μάθει; Ολοι στο κόλπο είναι. Δεν το βλέπετε;
O Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, ένα “αριστούργημα της διαπλοκής” για όσα επρόκειτο να γίνουν εναντίον της χώρας είναι ακόμη σε ισχύ. Υπεύθυνος για το “αριστούργημα αυτό” είναι ο Κωνσταντίνος Σημίτης, αυτός που έβαλε μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα στην Ευρωζώνη και έπαιξε το παιγνίδι της Goldman - Sachs στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο Σημίτης, καταλάβαινε τί έκανε… Επειδή δε, ο αδελφός του προίστατο μιας Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας και ξέρει πολλά από όσα γινόντουσαν στη Γερμανία επι Πρωθυπουργίας Σημίτη στην Ελλάδα, η Γερμανία είναι δύσκολο να κάνει εκκαθάριση στο θέμα Σημίτη και να “χτυπήσεi” τη γενικότερη διαφθορά που υπάρχει στην Ελλάδα. Η Γερμανία είναι αδύνατο να “χτυπήσει” τους ολιγάρχες, αφού και αυτή είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στα σκατά. Oτι γίνεται, είναι εικονικό.
Είδατε τι ωραία που ήταν στημένο το έγκλημα κατά της Ελλάδας; Ποιός Γερμανός να ακουμπήσει τον Σημίτη, τον Μεγάλο Αρχιερέα της Διαπλοκής; Κλέφτες έχει και η Γερμανία… Ετσι δεν είναι; Οι Ναζί δέν έκλεβαν; Oλος τους ο χρυσός πήγε στην Ελβετία…
Κατά σύμπτωση, αυτοί που υπέγραψαν τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, οι Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος είναι εκείνοι που διέλυσαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την άμυνα της χώρας με τις “συμφωνίες” που υπέγραψαν. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει πολεμικό ναυτικό να προστατεύσει την Εθνική της κυριαρχία. Δεν μιλάω για ισορροπία στο Αιγαίο, αυτό έχει τελειώσει. Τεχνολογικά η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει πλέον την Τουρκία. Ο παρών ναυτικός στόλος της Ελλάδας δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει την προστασία της ΑΟΖ, της μεγαλύτερης ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου. Γιατί δεν έχει γίνει προανακριτική για το θέμα αυτό; Γιατί όλοι είναι τα ίδια σκατά. Γιαυτό.
Μερικές φορές σκέπτομαι, ότι η απουσία του Χριστόδουλου αλλά και άλλων απο το panel της δημόσιας ζωής μπορεί να μη προέκυψε τυχαία.
Ευτυχώς, που δεν υπάρχει ακόμη αντίστοιχος του Νόμου περι Ευθύνης Υπουργών στην Ευρωζώνη. Με καταλάβατε; Mή περάσουν χρόνια…