Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η Ελλάδα μας, από απέραντο ...τρελοκομείο, μετετράπη σε απέραντο .... κοτέτσι...



Παρακολουθώντας, χθες, την ψηφοφορία, στην Βουλή και βλέποντας τους διαφόρους βουλευτές  -  του Α. Σαμαρά  ΜΗ εξαιρουμένου  -  να ρίχνουν μια και μοναδική ψήφο, στην πρώτη κάλπη, που αφορούσε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αποκλειστικά και μόνον, για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ώστε, έτσι, να αποδείξουν την ….αφοσίωση και την …. υποταγή τους, στην βούληση και στις εντολές των ηγεσιών των κομμάτων τους, αλλά και για να αποκλεισθεί η περίπτωση αμφισβητήσεως της, εκ μέρους τους, στηρίξεως των νυν «συντρόφων», «συναγωνιστών» τους, Ε. Βενιζέλου, ΓΑΠ και Λ. Παπαδήμου, που, ως γνωστόν, ήταν κι αυτοί υποψήφιοι προς παραπομπή, αισθάνθηκα έντονη απογοήτευση και απέραντη θλίψη ….. Όχι, μόνον, διότι τα άτομα αυτά έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα, που απαιτεί την μυστικότητα της ψήφου, αλλά και διότι απέδειξαν, πως δεν έχουν προσωπικότητα και πως κακώς οι Ελλ. λαός τους ανέδειξε σε αξιώματα, που, τελικά, δεν μπορούν να τιμήσουν.
Κοροϊδεύουν ασύστολα τον Ελλ. λαό, που, όμως, όλως παραδόξως και ανεξηγήτως, ανέχεται, σαν υπνωτισμένος,  όλα αυτά τα ψέματα, που του αραδιάζουν οι πολιτικοί, προκειμένου  να…. βγουν «λάδι», όλον αυτόν τον εμπαιγμό, που, κατ’ εξακολούθηση, υφίσταται, από τους πολιτικούς, όλα αυτά τα ανεκδιήγητα και πρωτοφανή πράγματα, που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του και εξαφανίζουν κάθε έννοια Νομιμότητας και Δημοκρατίας, όλες αυτές τις …. «ακαθαρσίες», που αναδύουν αφόρητη δυσοσμία, από όπου κι αν τις πλησιάσει κανείς και που μόνον με την ….κόπρο του Αυγείου μπορούν να συγκριθούν, αλλά, δυστυχώς,  στις ημέρες μας, δεν υπάρχει ο ημίθεος Ηρακλής, για να την καθαρίσει…..
Θυμήθηκα, λοιπόν, τα λόγια του αείμνηστου Εθνάρχη μας, Κων/νου Καραμανλή, ο οποίος είχε πει, κάποτε : «Η Ελλάδα, σήμερα, είναι ένα απέραντο τρελοκομείο» και σκέφθηκα, πως, αν ζούσε, είναι βέβαιον, πως θα παρομοίαζε την σημερινή Ελλάδα με ένα απέραντο ….……κοτέτσι, αφού οι, πάλαι ποτέ, υπερήφανοι και ένδοξοι ΄Ελληνες, ανταποκριθέντες θετικά, στην πολυετή πλύση εγκεφάλου, στην οποίαν υπεβλήθησαν από τις, κατά καιρούς, κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις του Πασοκ και από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, κατόρθωσαν, τελικά, να μεταλλαχθούν σε …… «κότες»…. Κο, κο, κο…..
Ειρήνη Γαλαντή (18.01.2013).