Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτες παρεμβάσεις της τρόικα για τα χρέη των ιδιωτών!


ekthesi-troika-triti-dosi-625x469Για μια ακόμα φορά η τρόικα παρεμβαίνει και διαμηνύει ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο θα πρέπει να εξοφλούνται με ..αυστηρό τρόπο και όχι με διευκολύνσεις.

Τι εννοούμε διευκολύνσεις; Περισσότερες δόσεις με ελάχιστο ποσό κάτω των 100 ευρώ. Η τρόικα για μια ακόμα φορά είναι ανένδοτη και ζητά έως 24 δόσεις, υπογραμμίζοντας στην κυβέρνηση να βάλει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω της αυτόματης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών.

Η κυβέρνηση προωθούσε ρυθμίσεις έως και 48 δόσεις (κατά περίπτωση). Η τρόικα όμως, είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει στο ίδιο θέμα. Η πρώτη ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν η κυβέρνηση ήθελε να περάσει ρυθμίσεις έως και 60 δόσεις. Τότε, διέταξε και αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 24! Αποτέλεσμα; Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο να υπερβαίνουν πλέον τα 55,5 δις ευρώ, καθώς κάθε μήνα προστίθενται και 1 δις σε ληξιπρόθεσμα.

Οι πληροφορίες λένε και κάτι ακόμα. Ο κόσμος αφήνει επίτηδες τα χρέη του να καταστούν ληξιπρόθεσμα, προκειμένου να τύχουν καλύτερων ρυθμίσεων, σε σχέση με το ισχύον πλαίσιο εξόφλησης των χρεών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Ομάδα Ολυμπία