Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο Καραμανλής βλέπει ντέρμπι

του Κώστα Λασκαράτου
Για αμφίρροπη εκλογική διαδικασία, φέρεται να κάνει λόγο, στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο Καραμανλής βλέπει ντέρμπι
Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, μιλώντας σε στενούς του πολιτικούς φίλους, συνεργάτες και έμπιστους επισκέπτες της Μαβίλη, εκφράζει τις τελευταίες ημέρες την έντονη ανησυχία του, σχετικά με την αποδοχή που μοιάζει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του αλλά και παρά την εικόνα που εξέπεμψε από το Παρίσι, ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
«Το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι», φέρεται να δηλώνει ο ίδιος, «διαβάζοντας» προσεκτικά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, ο κ. Κώστας Καραμανλής μοιάζει να αντιλαμβάνεται το «ρεύμα» που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία υπέρ του κ. Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του σχετικά με το πώς θα μπορέσει αυτό να ανακοπεί.
«Η υπερπροβολή των αντιφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα», εκτίμησε στο newsbomb, πρόσωπο το οποίο τα τελευταία 24ωρα συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμώντας πως σε αυτό συγκλίνει και ο Κώστας Καραμανλής, δίχως ωστόσο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τους επίσημους χειρισμούς της Συγγρού.
«Θα προτιμούσα πιο ήπιους τόνους. Η επιθετικότητα δείχνει πανικό. Ας εστιάσουμε καλύτερα στα πολιτικά επιχειρήματα», εκτιμά, επίσης μέσω του newsbomb, έτερος συνομιλητής του κ. Κώστα Καραμανλή.
Δημόσια στήριξη των επιλογών Σαμαρά
Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, δεν επιθυμεί ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, να μοιραστεί δημοσίως τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.
Αντιθέτως, οι κινήσεις του είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα απέφυγε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επανένωση της κεντροδεξιάς. Μάλιστα, στενοί του συνεργάτες, διαψεύδουν κατηγορηματικά όλες τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Κώστα Καραμανλή να σηκώνει αρκετές φορές το τηλέφωνό του, προκειμένου να αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ.
Το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν προτίθεται να προβεί σε κάποια ηχηρή παρέμβαση. Οι κινήσεις του, αναμένεται να είναι στο ίδιο μοτίβο με εκείνες της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου ενώ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, με στόχο να στείλει μήνυμα ενότητας, σε όλες τις σημαντικές κομματικές εκδηλώσεις, όπως στη σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/137126/o-karamanlis-vlepei-ntermpi