Τρίτη 3 Μαΐου 2011

O ταπεινός Θανάσης και οι ζάπλουτοι εκδότες και καναλάρχες των χρεοκοπημένων ΜΜΕ


Σε μια ταπεινή μονοκατοικία στα Άνω Πατήσια, ζούσε ο Θανάσης Βέγγος που μας χάρισε τόσες αξέχαστες στιγμές γέλιου ομορφαίνοντας τις ζωές μας.
Σε επαύλεις με θαλαμηγούς και βίλες στο εξωτερικό ζουν την σάπια και διάτρητη ζωή τους, οι Νονοί των ΜΜΕ, όλος αυτός ο υπόκοσμος των διεφθαρμένων καναλαρχών και εκδοτών, οι οποίοι επιβιώνουν μέσα από τους εκβιασμούς τους σε ξιπασμένους τραπεζίτες και πουλώντας υπηρεσίες σε αδίστακτους επιχειρηματίες -μεγαλονταβατζήδες.
Κάποιοι από δαύτους, λεηλάτησαν επί  κυβερνήσεων Σημίτη, τα κορόιδα τους «επενδυτές» του Χρηματιστηρίου, μια και οι εκσυγχρονιστές του Σημιτάκου και ομοτράπεζοι -στις «Ράτκες»-, όλου αυτού του εκδοτικού μίασματος, φρόντισαν  να μπάσουν τις (από τότε χρεοκοπημένες) εταιρείες τους στο Χρηματιστήριο. Ήταν αυτοί που έσπευσαν από τους πρώτους να βγάλουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους, Μαιάμι κυρίως, και ν αγοράσουν ακριβά διαμερίσματα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.
Μέσα σ αυτό τον εμετικό υπόκοσμο κάποιοι καλολαδωμένοι δημοσιογράφοι,  σε χρόνο dt μετέτρεψαν την πείνα και την στέρησή τους σε χυδαίο νεοπλουτισμό, επιχειρώντας να ξεπλύνουν την ταπεινή τους καταγωγή με βίλες  και θηριώδη αυτοκίνητα.
Ευτυχώς η κόλαση που πλησιάζει θα μας προσφέρει τουλάχιστο ένα υπέροχο (φλεγόμενο) θέαμα…