Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Η ΔΕΗ έδινε χορηγίες στο σύλλογο του Ρακιντζή»


«Η ΔΕΗ έδινε χορηγίες στο σύλλογο του Ρακιντζή»  

Χoντραίνει το παιχνιδι! Η ΓΕΝΟΠ ΤΡΑΒΑΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και αμφισβητεί το πόρισμα

Ότι ψεύδεται, ότι χρησιμοποιεί τη θέση του για να παίρνει χορηγίες, καθώς και ότι στέλνει αλληλογραφία κατά κόρον για χορηγίες στο σύλλογό του, καταγγέλλει το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

Μετά το πόρισμα «φωτιά» του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που αφορά παράνομες ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ξέσπασε «πόλεμος» με μπαράζ καταγγελιών από την ΓΕΝΟΠ προς τον κ. Ρακιντζή.

Εάν αληθεύουν τα όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, τότε πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων. Οι συνδικαλιστές δεν δείχνουν να φοβούνται το πόρισμα του επιθεωρητή. Το θέμα πλέον δείχνει να έχει πάρει και προσωπικές διαστάσεις. Αυτό, διότι οι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ, δεν αφορούν μόνο το πόρισμα εις βάρος της, αλλά εξαπολύουν γενικότερη επίθεση προς το πρόσωπο του κ. Ρακιντζή.Πάντως, μέχρι στιγμής ο κ. Ρακιντζής δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες εις βάρος του.
Οι καταγγελίες 

Όπως καταγγέλλει η συνδικαλιστική οργάνωση, ο κ. Ρακιντζής έστελνε κατά κόρον επιστολές, εκ μέρους του συλλόγου «Φίλων της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας» του οποίου είναι Γραμματέας. Αυτό, όπως λένε, για να παίρνει χορηγίες, χρησιμοποιώντας και την ιδιότητα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτή την περίπτωση, εάν όχι νομικό, τότε σίγουρα τίθεται ηθικό παράπτωμα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατηγορεί τον κ. Ρακιντζή ότι εισέπραττε χορηγίες και δωρεές από εταιρείες μέσα από το σύλλογο, επισημαίνοντας πως ζητούσε τα ποσά για λογαριασμό των «Φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας» με επιστολόχαρτα, στα οποία όμως αναγραφόταν ως διεύθυνση, αυτή της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι η αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ αρνήθηκε στον κ. Ρακιντζή τη χορηγία για το σύλλογο, στις 13 Μαρτίου 2008, λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Μαρτίου, κατάφερε και την απέσπασε. Το ποσό αφορούσε χορηγία ύψους 10.000 ευρώ.

Η επίθεση όμως δεν σταματά εκεί. Οι συνδικαλιστές αναφέρονται και σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου (χαρακτηρίζοντας τον κ. Ρακιντζή «αναξιόπιστο»), τα οποία κατηγορούν τον επιθεωρητή ότιέκρυβε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του σπιτιού του, από την οποία ομολόγησε ότι εισπράττει 15.000 ευρώ το χρόνο.

περισσότερα : εδώ