Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πετάει το γάντι στο “βαθύ ΠΑΣΟΚ”


Όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δημοσίων υπηρεσιών και φορέων, δεν είχαν αμφιβολία ότι απέναντί τους βρέθηκε ένας Πρωθυπουργός αποφασισμένος να βαδίσει, έστω και μόνος του, στον οδικό χάρτη που επέλεξε για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Παρά τις επισημάνσεις στα όρια της… αποτροπής, από αρκετούς υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Την οποία θα ακολουθήσουν και άλλοι φορείς.
Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πετάξει το γάντι στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», επιλέγοντας τη μετωπική σύγκρουση με τους σκληρούς «πράσινους» συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν απειλήσει με μπλακ-άουτ, ενώ έχουν προτείνει ακόμη να… αγοράσουν οι ίδιοι ποσοστό της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, η Κυβέρνηση, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, θα πάνε αυτή την υπόθεση ως το τέλος. Προσδοκώντας να επιβραβευτούν από την κοινή γνώμη, καθώς θα έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανιστεί ως εκείνος ο πολιτικός ηγέτης που τα έβαλε… με τα σπλάχνα του κόμματός του.