Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πρόβλημα και πάλι στη μεταφορά μαθητών


Το πρόβλημα προέκυψε όταν το Υπουργείο Οικονομικών, μείωσε αυθαίρετα, με το "έτσι θέλω" τα ποσά που οφέιλονται από τις συμβάσεις με λεωφορεία και ταξί, για τη μεταφορά μαθητών, κατά 20%.
Πρακτικά, ένα τουριστικό γραφείο που έκανε μεταφορές μαθητών ύψους 100.000 ευρώ και υπολόγιζε σε ένα εύλογο κέρδος, έστω 15%, δηλαδή 15.000 ευρώ, έχει ήδη...
 καταβάλλει τον ΦΠΑ, κατά την έκδοση των τιμολογίων, έχει ήδη καταβάλλει όλα τα έξοδα (μισθούς, πετρέλαια κλπ), έχει ήδη καταβάλλει φόρο εισοδήματος επί των κερδών, δηλαδή 24% επί των 15.000, έχει ήδη πληρώσει τόκους 8-10% αφού ζεί με τραπεζικά δάνεια, δηλαδή, ενώ έχει εξανεμιστεί το κέρδος σε φόρους και τόκους και η σύμβαση κατέστει ζημιογόνος, έρχεται το κράτος, να του πεί "θα πάρεις τα 80.000 κι άμα θέλεις!".
Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά !
Δίκιο είχε ο Ζορπίδης. όταν είπε στη χθεσινή συγκέντρωση "θα μας κλείσετε όλους φέτος".
Είναι βέβαιο ότι όσοι έκαναν το λάθος να συμβληθούν με το κράτος-εκβιαστή, θα χρεοκοπήσουν !

Σε αναστολή εκτέλεσης των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του σχετικού έργου, ζητώντας την καταβολή του 80% των δεδουλευμένων τους. Αφορμή για τις νέες κινητοποιήσεις στάθηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για μειωμένη επιχορήγηση κατά 20% για τη μεταφορά των μαθητών. Η διακοπή της μεταφοράς των μαθητών θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, με τις Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινούν.
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_6543.html