Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

O προβληματισμός του Βαρδή και η καρέκλα που τρίζει.




Παρότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί ένα χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στη Τράπεζα Πειραιώς, βρέθηκε στο στόχαστρο μερίδας των ΜΜΕ, απο τη στιγμή που ο κ. Μιχάλης Σάλλας έκανε τη γνωστή προσφορά για εξαγορά της Αγροτικής και του Τ.Τ.

Η κριτική άρχισε να γίνεται ακόμη και επιθετική μετά τα πρόσφατα stress tests σύμφωνα με τα οποία η Πειραιώς διασώζεται οριακά, ενώ η αγωνία για το επόμενο τεστ αντοχής είναι πλέον προφανής.
Πληροφορίες θέλουν τον μεγαλοεπιχειρηματία να καλεί εσπευσμένα τον Μιχάλη Σάλλα και να ζητάει ενημέρωση για την εικόνα των επιχειρήσεων των ΜΜΕ που έχουν πάρει δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ απο τη Πειραιώς. (Οι πιο πρόσφατοι δανειολήτες ήταν οι εκδότες του "Πρώτου Θέματος" και η Τεγοπούλου της "Ελευθεροτυπίας").

Ελάχιστα ΜΜΕ, δεν έχουν λάβει δάνειο απο τη Πειραιώς. Απο το Mega και τον ΔΟΛ μέχρι και "ιδεολογικά" αντιπάλους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, οταν η κόντρα με το στρατόπεδο Κόκκαλη χτυπούσε κόκκινο.

image


Η λογική οτι "κάποιοι γίνονται πλούσιοι απο τη κόντρα μας...", ήταν εκείνη που έκανε τους Βαρδινογιάννηδες να ρίξουν τους τόνους.

Η Πειραιώς είχε έναν "κατευναστικό" ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Μόνο που τώρα τα περισσότερα ΜΜΕ κινδυνεύουν να μεταβληθούν -αν δεν είναι ήδη-σε καταχρεωμένα σαπάκια. Απ όσους δεν έχουν υποθηκεύσει ακίνητη περιουσία -όπως η Μάνια μια μεγάλη έκταση στη Παιανία-η Τράπεζα δεν έχει λαμβάνειν μονέδα.

Το γεγονός αυτό απασχολεί έντονα τον Βαρδή, ο οποίος ζήτησε απο τον Σάλλα να κοπούν μαχαίρι οι επισφαλείς δανειοδοτήσεις στα ΜΜΕ!

Κι αυτό παρότι τα ελεγχόμενα, λόγω δανειοδότησης ΜΜΕ, δεν ασκούν ούτε καν την αυτονόητη για τα μάτια του κόσμου κριτική στον επικεφαλής της Τράπεζας.

Ο Βαρδής όμως γνωρίζει πολύ καλά τι λέει η πιάτσα και είναι αποφασισμένος να υπερασπισθεί το κύρος της Τράπεζας κλείνοντας ερμητικά τη κάνουλα των δανείων στα διάφορα σαπάκια.

Και κάτι ακόμη: Ο κρητικός πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μια ακόμη πιο αποφασιστική κίνηση, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του επικεφαλής της Τράπεζας Μιχάλη Σάλλα.

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Bookmark and Share Share
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2569