Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΧΩΡΗΣE H NΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ – «Ως εδώ! …»

Δημοσιεύθηκε από onlinepress2 στο Ιουλίου 27, 2010

«Ω… του θαύματος!!! Αόρατο χέρι έσβησε και παραποίησε πρακτικά… Κυβερνητικός Βουλευτής απειλεί μάρτυρα…φαίνεται μπήκαμε στην ΄΄νέα εποχή΄΄ που όχι μόνο “δεν δικαιούσθε να ομιλείτε” αλλά και “δεν δικαιούσθε να έχετε γνήσια και πιστά πρακτικά που να καταγράφονται όσα λέγονται στις συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων”…
Το ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε άλλο και σήμερα έδειξε το αληθινό του πρόσωπο!
Με τον πλέον ιταμό τρόπο Βουλευτής του, προσπάθησε να τρομοκρατήσει αφού απείλησε με το να τον “ξηλώσει”, από την θέση του αντιπροέδρου του ΟΔΔΗΧ και Γενικού Διευθυντού Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τον κ. Χρ.Ντζιούνη. Και αυτό όταν ο ανώτερος δημόσιος λειτουργός – μάρτυρας στην υπόθεση των ομολόγων – με τις απαντήσεις του κονιορτοποίησε την κατηγορία περί δήθεν «υπερτιμημένων», «σάπιων», «τοξικών» ομολόγων που εξέδωσε και εγγυήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.
“Η αποχώρηση μας” ήταν το έσχατο όπλο προκειμένου να εμποδίσουμε το πισωγύρισμα του Κοινοβουλίου στην εποχή του “πρασινοφρουρισμού’ και του «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.
Εδώ στις εξεταστικές επιτροπές «αλά ΠΑΣΟΚ» απεδείχθη σήμερα ότι δεν υπάρχει το «τεκμήριο της αθωότητας ή της ενοχής». Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο το μεσαιωνικό κριτήριο : «Είσαι και θα μείνεις μέχρι και να σε κηρύξουν ένοχος με συνοπτικές διαδικασίες»……είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:
«Το απύθμενο θράσος, η αλαζονεία και η μανία -αφού ακόμα και όπου δεν υπάρχουν προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους και ικριώματα για τους πολιτικούς αντιπάλους- τελειώνουν εδώ!
Προσωπικά, μου ήταν αδύνατο να συνεχίσω να μετέχω σε μια Επιτροπή, της οποίας μέλος Βουλευτής της πλειοψηφίας, απροκάλυπτα και εν μέσω συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία όλων να εκφοβίζει ανώτερο κρατικό λειτουργό – και μάλιστα μέσα στο «Ναό της Δημοκρατίας» – ίσως επειδή δεν… άκουσε από τον μάρτυρα αυτά που θα ήθελε!».
Με αυτά τα λόγια αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα των ομολόγων, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας,
Προηγήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση, κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) απειλήθηκε ευθέως από τον Βουλευτή κ. Ε. Παπαχρήστο μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, επειδή σύμφωνα με τον ανώτατο κρατικό λειτουργό, «ουδέν μεμπτό συνέβη στην έκδοση των δομημένων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν υπήρξε».
Ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ συνέχισε: «Αυτή η μαρτυρική κατάθεση όμως, δεν ήχησε καλά στα αυτιά των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που στήνει εξεταστικές επιτροπές, όπως αποδεικνύεται για να καταστήσει ενόχους τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια. Αυτή η προκατασκευασμένη απόφαση οδήγησε στο αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και να αποκαλυφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ΠΑΣΟΚ.
Ο κρατικός υπάλληλος απειλήθηκε με δίωξη από την θέση του! Έως εδώ!!
Γυρίσαμε στη εποχή του «πρασινοφρουρισμού» με εκβιασμούς πολιτικές διώξεις;. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη επίθεση εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης μάρτυρα, μέσα στην Βουλή.
Έγινε δυστυχώς με την ανοχή του Προέδρου της Επιτροπής. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ως εδώ!
Οι μάσκες έπεσαν…το λόγο έχει ο Πρωθυπουργός» και κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
«Η συμμετοχή μας στην επιτροπή έχει το νόημα της ανακάλυψης της αλήθειας και της διαφύλαξης του κύρους των θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ όμως στήνει σκηνικό πόλωσης για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις πληγές που ανοίγει η πολιτική του. Όταν όμως ένα μέλος του Κοινοβουλίου, απειλεί μάρτυρα επειδή «δεν τα λέει όπως τους βολεύει και θέλουν», τότε γυρίζουμε σε άλλες εποχές….
Η άρνηση μας να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση μιας «επιτροπής – φιάσκο» είναι άρνηση συμμετοχής στην ωμή παραβίαση των θεσμών και της καταρράκωσης του Κοινοβουλευτισμού.
Και ο Αχαιός Βουλευτής τόνισε: «Καθήκον όσων προσέρχονται ως μάρτυρες στον «Ναό της Δημοκρατίας» είτε ως ανώτατοι λειτουργοί είτε ως απλοί πολίτες, είναι να καταθέσουν την απόλυτη αλήθεια.
Οι αξίες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού επιβάλλουν σε εμάς να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση τους.
Μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας δεν θα ανεχτούμε να τρομοκρατείται η ελεύθερη έκφραση να σπιλώνεται η δικαιοσύνη και να απαξιώνεται η διαδικασία.
Οι κομματικές κραυγές και οι εκφοβισμοί ούτε την αλήθεια θα καλύψουν ούτε προαποφασισμένες καταδίκες θα νομιμοποιήσουν. Ας προχωρήσουν μόνοι τους!»

(online-press)