Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ανοιξε μέτωπο με τους πρώην

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

«Μέτωπο» προσπάθησε να ανοίξει και με τους πρώην υπουργούς του ΠαΣοΚ, εκτός από την νυν υπουργό του κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος! Ο κ. Πανάρετος αποφάσισε να ασχοληθεί με τις καταγγελίες περί υπέρογκων αμοιβών στη διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) την περίοδο 1997-2003 κατά την οποία υπουργοί ήταν οι κκ. Γερ. Αρσένης και Π. Ευθυμίου. Ο σχετικός φάκελος όμως είχε ήδη σταλεί στον εισαγγελέα από τον κ. Ευθυμίου ενώ, έπειτα από πρόσφατο έγγραφο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, έλεγχος είχε ξεκινήσει και από τη νυν υπουργό. Η έρευνα της κυρίας Διαμαντοπούλου μάλιστα αφορά την περίοδο ως και το 2008.

Συγκεκριμένα, παρ΄ ότι η λειτουργία του ΟΕΕΚ ανήκει στις αρμοδιότητες της υπουργού Παιδείας, ο κ. Πανάρετος αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση του Γενικού Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε αυτός να εξαντλήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να επιστραφούν οι υπέρογκες αμοιβές σε στελέχη του Οργανισμού κατά την περίοδο 1997-2003.

Το σχετικό έγγραφο «κοινοποίησε» στην κυρία Διαμαντοπούλου, στην υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου , με τον ίδιο τρόπο που το κοινοποίησε και στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Καστανίδη αντίστοιχα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έγινε καμία συνεννόηση μεταξύ τους προτού σταλεί το έγγραφο και ο υφυπουργός Παιδείας δεν ζήτησε ποτέ τη γνώμη της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία χειρίζεται και τα θέματα του ΟΕΕΚ.

Ανθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Πανάρετου έλεγαν μιλώντας προς «Το Βήμα» τις προηγούμενες ημέρες, ότι είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα ή «κουκουλωμένο» σκάνδαλο, αδιαφορώντας για την πολιτική ταυτότητα όσων ενέχονται σε αυτό. Η νέα «πρωτοβουλία» του κ. Πανάρετου βάθυνε το ρήγμα στις σχέσεις του με την κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία σε ερώτηση του «Βήματος» απάντησε «κανένα σχόλιο επί του θέματοςπλέον» .

«Αντί να ερευνήσει τα όργια που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια επί κυβερνήσεων της Δεξιάς κυνηγάει τις προηγούμενες διοικήσεις του ΠαΣοΚ» έλεγε μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Η υπόθεση του ΟΕΕΚ αφορά καταγγελίες περί παχυλών αποζημιώσεων της διοίκησης του Οργανισμού. Τις αμοιβές αυτές είχε κρίνει παράνομες το υπουργείο Οικονομικών με πόρισμά του το 2003, παρ΄ ότι είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα από τον κ. Ρακιντζή λόγω καθυστέρησης στην εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε να ληφθεί υπ΄ όψιν ο κίνδυνος να παραγραφούν οι υποθέσεις.

Εντονη είναι η δυσαρέσκεια των κκ. Ευθυμίου και Αρσένη για τις κινήσεις του κ. Πανάρετου ενώ την υπόθεση σχολίαζαν τις προηγούμενες ημέρες ειρωνικά και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία δήλωναν προς «Το Βήμα» ότι το θέμα πρέπει να απαντηθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή ώστε να καλυφθούν δημόσια οι πρώην υπουργοί του κόμματος.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=296319&dt=31/03/2010#ixzz0jq81I4zD