Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Χάνουμε τα παιδιά μας από το άρρωστο Ε.Σ.Υ.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010, 15:38

Ηλιοπούλου Ελένη
zougla.gr

Διαμαρτύρονται και στην Κοζάνη για τις τρομακτικές ελλείψεις του Ε.Σ.Υ.

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του μωρού, του 12μηνου Γιαννάκη» λέγεται το group στο Facebook που αριθμεί ήδη 11.691 φίλους και δημιουργήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, απόγνωσης και αγανάκτησης για τον άδικο χαμό ενός βρέφους, του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη.

Το μωρό μεταφέρθηκε από τη μητέρα του το πρωί του Σαββάτου 6 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, σε παιδίατρο του Ο.Α.Ε.Ε. στην Κοζάνη. Η τραγική μητέρα δεν πήγε το παιδί της στο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς, τόσο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο όσο και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί!

Το βρέφος μεταφέρθηκε τελικά στο Νοσοκομείο Βέροιας. Στη Βέροια, παρόλο που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αφυδάτωσης, δεν του χορηγήθηκε ορός, με αποτέλεσμα μία ημέρα μετά να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη και μετά στο Ιπποκράτειο με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Μετά από περίπου 10 μέρες, το παιδί τελικά εξέπνευσε από πνευμονική και καρδιακή εμβολή.

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, έξω από το δημαρχείο, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις 18:30, οι κάτοικοι της πόλης φωνάζουν δυνατά χρησιμοποιώντας τη σιωπή τους και αναμένουν τη δική τους ανάσταση!

Διαμαρτύρονται για το ανύπαρκτο σύστημα υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Διαμαρτύρονται για το διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θύμα του οποίου έπεσε το 12μηνο αγοράκι. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας αναφέρουν: «Διεκδικούμε όλα αυτά που μας υπόσχονται ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο. Διεκδικούμε ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».