Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εφυγαν από την Καμπούλ και σκοτώθηκαν στην Αθήνα, από βόμβα

Από Factorx Δευτ. 29 Μαρ 2010, 12:00 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.


Το ενδεχόμενο η βόμβα που εξερράγη χθες το βράδυ στα Πατήσια να είναι ίδια με αυτή που είχε εξουδετερωθεί έξω από το προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη το 2009 και την ευθύνη είχαν αναλάβει οι “Πυρήνες της Φωτιάς” εξετάζει η αστυνομία. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σωλήνα και βρισκόταν μέσα σε σακούλα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, άγνωστος τηλεφώνησε στις 8.46 χθες το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» και είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια και επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά. Η αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά δεν υπήρχε, ενώ και η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος. Αντίθετα, η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με τα τραγικά αποτελέσματα.

Όπως διηγείται η μητέρα του άτυχου 15χρονου, η οποία όμως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, το τραγικό συμβάν έγινε όταν η 10χρονη κόρη της βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε. Ο γιος της που πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι’ αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι αν η βόμβα είχε σχέση με το τηλεφώνημα, αλλά απλώς δόθηκε λάθος ο στόχος, γιατί δεν υπήρξε νέα προειδοποίηση, αφού δεν εξερράγη. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι ίσως να τοποθετήθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανεύρεσή του από την οικογένεια των μεταναστών και οι δράστες δεν είχαν προλάβει να ειδοποιήσουν.