Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση – κόλαφος στελέχους της τρόικα που εκθέτει άγρια τον Στουρνάρα!

20131022-201137.jpgΕυρωπαίος αξιωματούχος επιμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το 2014 νέα μέτρα ύψους μέχρι 2 δια ευρώ, λέγοντας ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός του Γιάννη Στουρνάρα για “κενό” σχεδόν 500 εκατ που μπορεί άνετα να καλυφθεί.
Ο ίδιος αξιωματούχος ζητά μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα και όχι σαν αυτό που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση το 2013, το οποίο άφησε να εννοηθεί ότι είναι “μιλημένο” με την τρόικα.
Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να μπει “λουκέτο” σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, υπογραμμίζοντας ότι τα ΕΑΣ για παράδειγμα, είναι ελλειμματικά τα τελευταία 20 χρόνια.

Τέλος, έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για τις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με τον ευρωπαίο αξιωματούχο, η τρόικα θα περιμένει το τέλος Μαρτίου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ συγκεντρώσει όλα τα τελικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2013 (κλείνει επίσημα στα τέλη Φεβρουαρίου) και έπειτα θα αποσταλούν στη Eurostat, η οποία με τη σειρά της θα τα εξετάσει για να παραδώσει στο Eurogroup στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές.