Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ;

Η λέξη ‘ψυχή’ από το ρήμα ψύχω(φυσώ-πνέω) σημαίνει την ένδειξη ζωής στό σώμα, που γίνεται αισθητή από την
αναπνοή μας.
Στην ελληνική γραμματεία η “ψυχή ” πρωτοαπαντάται στόν όμηρο και σε περιπτώσεις που σχετίζονται πάντα με τον άνθρωπο.
Οι ορφικοί και οι πυθαγόριοι, πιθανώς επηρεασμένοι από ανατολικές θρησκευτικές δοξασίες, πιστεύουν ότι η ψυχή είναι θεϊκή στη φύση της, ότι έχει φυλακιστεί στο σώμα και ότι μετενσαρκώνεται
Οι Ορφικοί υποστηρίζουν ότι η οριστική απελευθέρωση της ψυχής από τους κύκλους των μετενσαρκώσεων και η μόνιμη διαμονή της στα ηλύσια πεδία επιτυγχάνεται με τρεις ενάρετες ζωές. Αντιθέτως, οι ψυχές των αδίκων υφίστανται τιμωρίες και επιπλέον ενσαρκώσεις.
Οι Πυθαγόρειοι  δε,διδάσκουν ότι η ηθική ζωή οδηγεί σε ανώτερες μετενσαρκώσεις, μέχρι να επιτευχθεί η ένωση με το θείον.
Στις μέρες μας ο άνθρωπος έχασε την την επαφή με τα υψηλότερα Ενεργειακά κέντρα του ,την ψυχή του,τόν ανθρωπισμό του,την φιλοσοφική στάση,τον τρόπο συμπεριφοράς που επιδεικνύει ο άνθρωπος στόν συνάνθρωπό του.
Παρακολουθούμε την ενημέρωση για τίς τελευταίες τάσεις της μόδας και του στύλ αλλά ξεχάσαμε την σοφία των προγόνων μας.
Κλέβουν τις εντυπώσεις τα εξωτικά αξεσουάρ που συνθέτουν το λούκ των ανθρώπων αντι οι ίδιες οι πράξεις τους στην κοινωνία.
Μάθαμε να κοιτάμε τους ανθρώπους, οχι στα μάτια, για να διαβάσουμε την ψυχή τους, αλλά στα χέρια (για το ρολόι η τα κοσμήματα ) στα πόδια(για τα δερμάτινα παπούτσια) και στο σώμα(γιά τα φιρμάτα ρούχα.)
Γεμίσαμε την ψυχή μας στίς προσκολλήσεις της ύλης.
Την εγκλωβίσαμε βαθιά μέσα μας.
Μήπως ήρθε η ώρα να αναδείξουμε την ψυχή μας?
ΤΑΛΩΣ.