Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ "Η αγωνία του Μαξίμου πριν από το πέναλτι": Και αλλαγή πρωθυπουργού;

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την βιωσιμότητα της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της έλευσης νέων μέτρων προς ψήφιση στην Βουλή.
Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέσω διαρροών "κύκλων" του ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και μάλιστα θα λάβει τον λόγο για να αιτιολογήσει την άρνησή του, σημαίνει ότι ολόκληρη η καραμανλική ομάδα κινείται στο ίδιο πνεύμα.
Και είναι πολλοί. Πόσοι; Ίσως και πάνω από 100.
Επίσης τουλάχιστον πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι ύποπτοι διαρροών στην Βουλή σα δύσκολα νομοσχέδια, εκτιμούν στο Μαξίμου.
Είναι οι Δ.Σκανδαλίδης, Γ.Μωραϊτης,Θ.Τζάκρη, Μ.Κασσής και Δ.Κουτσούκος.
Μάλλον όμως ανησυχούν περισσότερο για του νεοδημοκράτες οι οποίοι είναι πολλοί, πάρα πολλοί, αυτοί που αντιτίθενται στον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Το αν θα ψηφίσουν ή όχι, είναι μια άλλη υπόθεση που θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα.
Το ζήτημα είναι ότι νέα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν και πλέον η κάθε ψηφοφορία, ακόμα και αυτή για τα αγροτεμάχια θα εξελίσσεται σε σκληρή μάχη. Το σημερινό άρθρο του Β.Πολύδωρα, απλά θετει επί ιδεολογικής βάσης την άρνηση.
Η κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει; Όχι απαραίτητα. Αλλά θα σέρνεται.
Δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή πρωθυπουργού (ήδη συζητείται πολύ έντονα το ενδεχόμενο εντός της ΚΟ της ΝΔ) προκειμένου να επιβιώσει η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό το μελετά η τρόϊκα προκειμένου να επαναληφθεί το σκηνικό του 2011-2012 με τους τέσσερις εν σειρά πρωθυπουργού.
Το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διατηρηθεί η πολιτική των Μνημονίων.
Θεωρούν ότι υπάρχουν και οι εφεδρείες (Λοβέρδος-Αηδόνης), αλλά και κάποιοι από ΔΗΜΑΡ και άλλους ανεξάρτητους οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν να χρειαστεί.
Το ζήτημα είναι αν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στην κοινωνία. Είναι;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr