Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επιχείρηση Στουρνάρα να ..ηρεμήσει τους γαλάζιους βουλευτές


stournaras metra«Στείλτε μου τις προτάσεις, θα τις δω με πολύ δημιουργικό τρόπο αρκεί να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στους “γαλάζιους” βουλευτές που εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ο Υπουργός Οικονομικών φάνηκε διαλλακτικός για την τελική μορφή του νομοσχεδίου, που έχει σηκώσει θύελλα ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων, που ώρα με την ώρα διογκώνονται ακόμα περισσότερο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες ξεκίνησαν 22 βουλευτές με ερώτησή τους προς τον Στουρνάρα και πλέον αγγίζουν τους 80! 

Ο Γιάννης Στουρνάρας είδε αντιπροσωπεία των βουλευτών το πρωί της Τετάρτης και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για το απόγευμα της ίδιας μέρας, για μετά τη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου. Έτσι, όταν υπό την πίεση των βουλευτών αποφασίστηκαν αλλαγές, ο Στουρνάρας τους έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι το βράδυ της Κυριακής, αφού την επομένη θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα. 

Πάντως, όπως φάνηκε από τη νέα συνάντηση των βουλευτών με τον Υπουργό Οικονομικών, δεν τίθεται θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου.