Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ώρα της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των δυσλεκτικών


Η ώρα της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των δυσλεκτικών
Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Πόπη Παπανδρέου, κάτι που αποδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και η ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι 57 Βουλευτές της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ, που έθεταν συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητούσαν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών ευθυνών.
Η ερώτηση προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ θορύβησε και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων που εμπλέκονται.
Ήδη το Μιχαλίνειο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, από το οποίο είχαν εκδοθεί σωρεία πιστοποιητικών, αφαιρέθηκε η δικαιοδοσία έκδοσης ανάλογων πιστοποιητικών ενώ πέρασε στην εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας, μετά από συνεννόηση Λυκουρέντζου-Βρούτση.
Η έκδοση και η χρήση πιστοποιητικών δυσλεξίας είχε εξελιχθεί σε φάμπρικα.
Στο Λύκειο της Ύδρας, τα τρία τελευταία χρόνια το ποσοστό των δυσλεκτικών μαθητών παρουσιάζει...εκρηκτικές διαστάσεις λες και πρόκειται για μεταδοτικό νόσημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο πανελλήνιος μέσος όρος δυσλεκτικών μαθητών κινείται μεταξύ 3 έως 5%, στο Λύκειο της Ύδρας το ποσοστό απογειώνεται σχεδόν στο 50%. Πέρυσι, στην κρίσιμη Γ' Λυκείου ήταν 47%.
Η έρευνα δεν θα επικεντρωθεί μόνο στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, θα υπάρξουν και ιατρικές πραγματογνωμοσύνες για να διακριβωθεί ποιοι είναι πραγματικά δυσλεκτικοί και ποιοι όχι.
Και τότε θα αποκαλυφθεί η αλήθεια...
Η Εισαγγελέας κ.Παπανδρέου ,που ανέλαβε την υπόθεση, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είχε αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου που οδήγησε στην προφυλάκιση του τέως Υπουργού και στην απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών.
Είχε επίσης εξαρθρώσει το κύκλωμα των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου ενώ αυτή τη στιγμή, παράλληλα με την υπόθεση του σκανδάλου των δυσλεκτικών, ερευνά και την υπόθεση Καρούζου.
Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν για να καταθέσουν είτε με την ιδιότητα του μάρτυρα είτε με την ιδιότητα του υπόπτου, αρκετά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι βέβαιο ότι θα κληθούν να καταθέσουν, εκτός από τους πρωταγωνιστές και τους άμεσα εμπλεκόμενους και γονείς.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/275763/i-ora-tis-dikaiosynis-gia-to-skandalo-ton-dyslektikon#ixzz2JfDz4Giy