Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 πήρε τη λίστα Λαγκάρντ o Παπακωνσταντίνου


Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 παρελήφθη το CD με τη λίστα Λαγκάρντ από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι και την ίδια ημέρα εστάλη στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Κώστας Χαλαστάνης, ανέφερε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ότι το Σεπτέμβριο του 2010 τον είχαν ενημερώσει από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ότι οι Γάλλοι θα του παραδώσουν ένα φάκελο, με παραλήπτη τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Πρόσθεσε ότι στις 29.9.2010 υπάλληλοι του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών του παρέδωσαν το φάκελο, τον σφράγισε και άμεσα τον έστειλε στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως μεταφέρουν μέλη της επιτροπής, ο κ. Χαλαστάνης τους είπε ότι σφράγισε το φάκελο, τον έδωσε σε κλητήρα και εντός πέντε-έξι ωρών είχε φθάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών.
Πέραν όμως των θεμάτων ουσίας, η επιτροπή φαίνεται πως εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τα διαδικαστικά.
Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι δεν μπήκε εξ αρχής χρονικό όριο για τις ερωτήσεις των βουλευτών είχε ως αποτέλεσμα, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να «σφυροκοπεί» τον πρέσβη επι σχεδόν δύο ώρες.
Αυτό φαίνεται πως εξόργισε τα υπόλοιπα μέλη που κατήγγειλαν τη βουλευτή για «προσπάθεια παρακώλυσης» του έργου της επιτροπής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr