Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ



20130115-164459.jpgΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την αποκάλυψη του «Νέου Δόγματος Μέρκελ» με καθαρά ιμπεριαλιστικούς στόχους και επεκτατικές προοπτικές, έκανε η αμερικανική εφημερίδα, New York Times, στο φύλο της την Κυριακή 6/1 και αναδημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, στο δικό της φύλο, στις 7/1.
Το πρώτο και βασικό στοιχείο του νέου δόγματος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δυο αυτών εφημερίδων, είναι πως η Γερμανία στηριζόμενη σε πρώτη φάση στην μεγάλη οικονομική της κυριαρχία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, (καθώς έχει υποχρεώσει πολλές χώρες όπως και η 
Ελλάδα να βρίσκονται σε κατάσταση γερμανικού προτεκτοράτου), επιδιώκει και την πολιτική της αναβάθμιση σε παγκόσμιο επίπεδο, με καθαρά επεκτατικές τάσεις για την μεγαλύτερη επιβολή της γερμανικής κυριαρχίας, κάτι ανάλογο δηλαδή αλλά με άλλη μορφή με την γνωστή προσπάθεια που είχε κάνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο Αδόλφος Χίτλερ.
Άλλα το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου αυτού δόγματος, είναι η στρατιωτική αναβάθμιση της Γερμανίας και η γερμανική στρατιωτική παρουσία σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα σε πολλές περιοχές του κόσμου, αναδεικνύοντας τον γερμανικό στρατιωτικό παράγοντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια ενδεικτική περίπτωση αυτής της γερμανικής στρατιωτικής παρουσίας, είναι και η πρόσφατη αποστολή 400 Γερμανών στρατιωτικών στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, στα πλαίσια της εγκατάστασης των πυραύλων Patriot στην περιοχή, ένα γεγονός που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Εκτός όμως από την στρατιωτική αυτή δύναμη, οι Γερμανοί σήμερα έχουν στρατιωτικές δυνάμεις και σε μια σειρά άλλων χωρών, όπως Αφγανιστάν, Λίβανος, Κόσσοβο και στις χώρες του αφρικανικού κέρατος. Σύμφωνα με δηλώσεις στην New York Times, του Γερμανού υπουργού Άμυνας, Thomas de Maiziere, η γερμανική στρατιωτική παρουσία θα επεκταθεί και θα διευρυνθεί στα πλαίσια της «υπεύθυνης» γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Το πρόβλημα για την Γερμανία ήταν όμως ότι το γερμανικό σύνταγμα δεν επιτρέπει την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, αλλά και αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε στα πλαίσια της συμμετοχής της Γερμανίας στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία εκπροσωπεί στρατιωτικά η Γερμανία σε πολλές εξωτερικές στρατιωτικές αποστολές.
Παράλληλα αναβαθμίζεται και η γερμανική πολεμική βιομηχανία, ενώ επιδιώκεται οι εξαγωγές γερμανικών οπλικών συστημάτων να αυξηθούν. Σήμερα η Γερμανία φιγουράρει σαν η τρίτη μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία εξαγωγική χώρα σε οπλικά συστήματα. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται, το 2011 οι γερμανικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων σημείωσαν αύξηση 42%. Χώρες πελάτες των γερμανικών οπλικών συστημάτων ήταν για το 2011 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, η Αλγερία και η Σαουδική Αραβία. Επιδίωξη της Γερμανίας είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις παγκόσμιες κρίσεις για την αύξηση των εξαγωγών της σε οπλικά συστήματα, δηλαδή για μεγαλύτερη εξαγωγή θανάτου, με μεγάλο κέρδος για την γερμανική οικονομία. Πρόσφατα το Ισραήλ προμηθεύτηκε από την Γερμανία δυο πυρηνικά υποβρύχια τύπου «Δελφίνι», ενώ τα ίδια υποβρύχια θέλησε να αγοράσει και η Αίγυπτος αλλά μετά από παρέμβαση των Ισραηλινών η παραγγελία αυτή καθυστερεί. Πέραν τούτου, αναφέρεται πως η Γερμανία κάνει παράνομη χρήση χημικών όπως στο Αφγανιστάν, ενώ η Σαουδική Αραβία ήδη παρήγγειλε από την Γερμανία χημικά οπλικά συστήματα, κάτι που όμως συναντά έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας . Τέλος τα γνωστά γερμανικά άρματα μάχης Leopard, ενώ τυπικά απαγορεύεται η πώληση τους σε χώρες εκτός ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει παραβιάσει αυτόν τον όρο και ήδη έχει προβεί σε πώληση αυτών των αρμάτων στην Χιλή.
Μετά από όλα αυτά και σύμφωνα με το περίφημο «Νέο Δόγμα Μέρκελ», δεν αποκλείετε πολύ σύντομα να δούμε και στο κέντρο της Αθήνας να παρελαύνουν ξανά γερμανικά άρματα μάχης με Γερμανούς στρατιωτικούς να χαιρετούν υπεροπτικά την Ακρόπολη. Ας είναι καλά οι προδότες πολιτικοί μας που μετέτρεψαν την χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος