Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Βόμβα: Γνώριζαν από την αρχή ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα αποτύγχανε



«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Ποιος το είπε αυτό; Ποιος ομολογεί με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας ήταν από την αρχή σχεδιασμένο για να… αποτύχει και να οδηγήσει τη χώρα στο γκρεμό;
Το είπε ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ένας άνθρωπος που πληρώνονταν από το ελληνικό κράτος για να προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας. Ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία, καθώς η μεγάλη ύφεση δεν οφείλεται στη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, -όπως λέει η τρόικα- αλλά στις μεγάλες περικοπές δαπανών.
Ο άνθρωπος αυτός αν δεν το γνωρίζετε είναι πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έμπιστος του Γιώργου Παπανδρέου τα προηγούμενα χρόνια.
Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι ο ΓΑΠ τον είχε προτείνει για πρωθυπουργό, ο κ. Ρουμελιώτης είχε μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα προκειμένου να ορκιστεί αλλά κάπου  «σκάλωσε» το θέμα και επελέγη ο Λ. Παπαδήμος.
Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, όταν φτιαχνόταν το πρόγραμμα στην Ουάσιγκτον είτε δεν είπε ποτέ τίποτε είτε είπε και κάποιοι το έκρυψαν.
Αν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή την αποτυχία του προγράμματος κανονικά έπρεπε μέχρι και συνέντευξη τύπου να κάνει και να τα πει, όχι να αφήσει να καταστρέφεται η χώρα.
Αν δε τα είπε στον ΓΑΠ και τον Βενιζέλο ή τον Παπακωνσταντίνου και αυτοί έκαναν την πάπια, αυτό είναι μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο.
Κι αφού εδώ μιλάμε για ομολογία ενός ανθρώπου, μήπως θα έπρεπε αυτή η… ρημάδα Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια, να μην μπει στη μέγκενη της τρικομματικής κυβέρνησης.
Διότι άλλο η κοινή προσπάθεια για σωτηρία της πατρίδας κι άλλο η μεγάλη απάτη. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί ας τολμήσει να ζητήσει έρευνα. Άλλωστε, δικό του στέλεχος είναι ο κ. Ρουμελιώτης.