Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εδάφια από το βιβλίο Κοττάκη με τις αποκαλύψεις για Καραμανλή.!!!


Εδάφια από το βιβλίο Κοττάκη με τις αποκαλύψεις για Καραμανλή


Η ολέθρια μεθόδευση του Παπανδρέου με απλά στοιχεία: «Την ημέρα που παρέδωσε ο Καραμανλής στον Παπανδρέου ήταν Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009, το δημόσιο χρέος ανερχόταν κοντά στα 280 δις ευρώ, αλλά κρατήστε στο μυαλό σας μια λεπτομέρεια για να γίνει κατανοητή η ελληνική τραγωδία και πώς μπορούσε να αποφευχθεί: 130 από τα 280 δις ευρώ μας τα είχαν δανείσει δύο μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες, μία γερμανική, η Deutsche Bank, και μία γαλλική, η BNP PARIBAS.

Το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά η διαπραγματευτική ισχύς του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι σε Μέρκελ και Σαρκοζί θα ήταν εξίσου μεγάλη σε περίπτωση που

χρησιμοποιούσε στο παρασκήνιο το όπλο της στάσης πληρωμών για να επαναδιαπραγματευτεί εκείνη τη στιγμή το χρέος. Όμως ο Παπανδρέου είχε άλλα στο μυαλό του. Στενοί συνεργάτες και συνομιλητές του Καραμανλή την εποχή εκείνη προσθέτουν: “Πιθανότατα θα είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ, αν είχαμε πάρει εμείς τα μέτρα που εξήγγειλε ο Καραμανλής στη ΔΕΘ.

Η παρτίδα σωζόταν τότε και το έλλειμμα θα έμενε σε διατηρήσιμα επίπεδα. Φαντάζεστε τον Καραμανλή με τρόικες πάνω από το κεφάλι του;”».
http://emeiseseiskaiokkaramanlhs.blogspot.com/2011/12/blog-post_13.html