Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 2008 για την υπόθεση Ρουσόπουλου - Ζαχαρέα



ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY ΠΑΣΟΚ

4/9/2008:
Υπάρχουν τα αυτονόητα. Και τα αυτονόητα λένε το εξής: Ένας υπουργός ο οποίος εποπτεύει ΜΜΕ, ένας υπουργός ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θεσμικό τους πλαίσιο, ο οποίος μοιράζει κρατική διαφήμιση, αυτός ο υπουργός δεν μπορεί ταυτοχρόνως να έχει μία σύζυγο, η οποία παρουσιάζει τα νέα σε κεντρικό δελτίο.
Ζητούμε από τον πρωθυπουργό να λάβει υπ' όψιν του τα θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης και το κοινό αίσθημα, θα μου επιτρέψετε να πω, και να λάβει τις αποφάσεις του.


5/9/2008:
Μου κάνει τρομερή εντύπωση η ανάγκη να απαντήσουμε στα αυτονόητα. Και το αυτονόητο είναι ότι, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Τύπου να έχει ως σύζυγο μία καταξιωμένη, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφο, η οποία όμως σχολιάζει το βράδυ στο δελτίο τις κυβερνητικές κινήσεις της ημέρας.
 Είναι δυνατόν να πιστέψει Έλληνας πολίτης ότι, μπορεί μία δημοσιογράφος, η οποία τυχαίνει να είναι παντρεμένη με τον υπουργό Τύπου, να εκφράζει κάτι άλλο απ΄ τη γραμμή της κυβέρνησης στο κανάλι;


15/9/2008:
Όταν λοιπόν βλέπει ότι η σύζυγος του υπουργού Τύπου είναι σχολιάστρια, παλαιότερα παρουσιάστρια, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και έχει και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπου ο σύζυγός της έχει εκ του ρόλου του θεσμική παρέμβαση, ο πολίτης αναρωτιέται.


Μήπως ακούσατε τον (τότε) λαλίστατο κ.Παπακωνσταντίνου να κάνει έστω κάποιο σχόλιο για την σχέση του συναδέλφου του Παντελή Καψή με τον κεντρικό αναλυτή του Mega , Μανώλη Καψή;;;