Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Είτε παραίτηση Παπανδρέου, είτε χρεοκοπία και δραχμή.



Ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές σήμερα (δεν νομίζουμε ότι θα μας διαψεύσει) ότι δεν συνομιλεί με τον κ. Παπανδρέου. 
Ως όρο για τη συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης προς διενέργεια εκλογών,έθεσε την προηγούμενη παραίτηση Παπανδρέου. 
Ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός, που έθεσε τη χώρα υπό κατοχή, κατέστρεψε την 
ελληνική οικονομία και κουρέλιασε το Σύνταγμα, δικαιούται συμμετοχής σε οτιδήποτε...


αφορά το σχεδιασμό της χώρας για το μέλλον. Αποτελεί απλά παρελθόν.

Σύμφωνα με τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος, εάν παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου απόψε, συγκαλείται αύριο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει άλλον πρωθυπουργό ο οποίος, αφού υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης θα αρχίσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και επομένως η συνεννόηση για την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης. Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα της παραίτησης της κυβέρνησης, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται, γιατί επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ θα παραμένει ο κ. Παπανδρέου και για να οριστεί άλλος αρχηγός θα πρέπει να κινηθούν οι χρονοβόρες καταστατικές διαδικασίες. .

Επομένως, εάν δεν παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και συνεχίσει, τότε θα σκάσουν στα χέρια του και στα χέρια του ΠΑΣΟΚ η χρεοκοπία της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή.

Ας προχωρήσει λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόνη της, άλλωστε είναι νόμιμη και έχει και την πρόσφατη εμπιστοσύνη της Βουλής.
http://taxalia.blogspot.com/
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/11/blog-post_06.html