Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κακλαμάνης κατά Διαμαντοπούλου για τις φωτοτυπίες στα σχολεία

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ επιτίθεται στην Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την ενέργεια της υπουργού Παιδείας να μεταθέσει την ευθύνη διανομής των φωτοτυπιών επί των σχολικών βιβλίων στους 325 δήμους της χώρα.
Αναλυτικά η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη:
«Μετά από τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ζούμε και τη διάλυση της παιδείας.
Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να αποποιηθεί την ευθύνη για τη μη διανομή των σχολικών βιβλίων, έδωσε διαταγή (προφορική) οι φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων, που θα περιλαμβάνουν τη διδακτέα ύλη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, να εκδοθούν άμεσα από τους δήμους.
Για να προχωρήσουν οι 325 δήμοι της χώρας, με τα εκατοντάδες σχολεία, τη συγκεκριμένη διαδικασία, τους δόθηκε συνολικά το «ιλιγγιώδες» ποσό του 1 εκ. ευρώ. Χρήματα, που είναι προφανές ότι δεν επαρκούν.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, προσπάθησε, με εγκύκλιό του, να καλύψει την συντοπίτισσά του υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο για «απολογιστικά ποσά». Ουδείς, όμως, απαντά στο διπλό ερώτημα αφ’ ενός πότε κι αν θα σταλούν τα επιπλέον χρήματα κι’ αφετέρου αν η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίνει τις δαπάνες.
Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα, από μία καταρρέουσα κυβέρνηση, με υπουργούς που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους»