Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Θα γίνει συμπληρωματικός κύκλος αποσπάσεων και θα αντιμετωπιστούν θετικά οι αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και οι αποσπάσεις των συζύγων στρατιωτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ alfavita.gr, 3/9/2011
 
Σημαντική παρέμβαση της ΟΛΜΕ για τα ζητήματα των αποσπάσεων
 
Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 2/9/2011 για την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (σχολεία),  τόσο για τη μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσής τους όσο και για τον εξαιρετικά μειωμένο αριθμό τους, σε σχέση με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν αλλά και τον αριθμό των αποσπάσεων των προηγούμενων χρόνων, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής υποσχέθηκε πως θα γίνει τελικά συμπληρωματικός κύκλος αποσπάσεων με κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν θετικά οι αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και οι αποσπάσεις των συζύγων στρατιωτικών (στο νομό που υπηρετεί ο σύζυγος).
Όσο για το αίτημά μας, να προηγηθούν οι συμπληρωματικές αποσπάσεις της πρόσληψης των αναπληρωτών, επιφυλάχθηκε λέγοντας πως θα γίνει «εφόσον είναι τεχνικά δυνατόν».
Δείτε παρακάτω το έγγραφο της ΟΛΜΕ:
 
 
 
 
Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2                                  Αθήνα, 2-9-11
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στο Υπ. Παιδείας
για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον Γεν. Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ κ. Κουλαϊδή για την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (σχολεία),  τόσο για τη μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσής τους όσο και για τον εξαιρετικά μειωμένο αριθμό τους, σε σχέση με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν αλλά και τον αριθμό των αποσπάσεων των προηγούμενων χρόνων.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαίτησε από τον Γεν. Γραμματέα:
• την άμεση σύγκληση του ΚΥΣΔΕ για την πραγματοποίηση συμπληρωματικού κύκλου αποσπάσεων και εξέταση των ενστάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων και οπωσδήποτε πριν από την πρόσληψη αναπληρωτών.
• την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας και με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις.
• την επανόρθωση των αδικιών που έχουν διαπιστωθεί.
Ο Γ. Γραμματέας απάντησε πως θα γίνει τελικά συμπληρωματικός κύκλος αποσπάσεων με κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν θετικά οι αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και οι αποσπάσεις των συζύγων στρατιωτικών (στο νομό που υπηρετεί ο σύζυγος).
Όσο για το αίτημά μας, να προηγηθούν οι συμπληρωματικές αποσπάσεις της πρόσληψης των αναπληρωτών, επιφυλάχθηκε λέγοντας πως θα γίνει «εφόσον είναι τεχνικά δυνατόν».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένει στη θέση του για συμπληρωματικό κύκλο αποσπάσεων που θα ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα αυτών σοβαρά προβλήματα υγείας και με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις.
Εκτιμούμε πως η τακτική του Υπουργείου Παιδείας, να μειώσει δραστικά τις αποσπάσεις αυτές, υποκρύπτει τη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του να επιλύσει το θέμα των κενών που θα προκύψουν από τους ελάχιστους εφετινούς διορισμούς με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, ενεργοποιώντας τον ν.3848/10. Μια τέτοια εξέλιξη, όμως, θα βρει σύσσωμο αντίθετο τον κλάδο μας, που θα την ακυρώσει με την κινητοποίησή του, όπως την περσινή χρονιά.