Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί δεν αντιδρούμε; Φοβόμαστε ή υπάρχει πολύ "λίπος" ακόμα;


Είμαστε στον τρίτο χρόνο της ύφεσης με ρεκόρ φέτος πάνω από 5% και η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2012, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος και κανείς δεν ξέρει για πόσα χρόνια ακόμα. Η επίσημη ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι άνεργοι αυξάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ στην ανεργία αναμένονται και δημόσιοι υπάλληλοι. Επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες και καταστήματα βάζουν λουκέτο συνεχώς. Οι φόροι αυξάνονται κάθε τόσο πέρα από κάθε λογική, ενώ οι μισθοί...
στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μειώνονται δραστικά και έπεται συνέχεια. Τα έσοδα των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν πέσει κατακόρυφα και συνεχίζεται η πτωτική πορεία τους.

Ταυτόχρονα οι τιμές των αγαθών, ακόμα και των υπηρεσιών, καθώς και ο ΦΠΑ αυξάνονται, τινάζοντας, κατά έναν περίεργο, μη λογικό  και μη οικονομικά αναμενόμενο τρόπο, τον πληθωρισμό στα ύψη. Το δημόσιο χρέος αυξάνεται με φρενήρη ρυθμό, ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο έλλειμμα κινείται κοντά στο 10%. Πολλά χρήματα έχουν αποσυρθεί από την αγορά και έχουν φύγει για το εξωτερικό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε παραχωρήσει την Εθνική μας Κυριαρχία στους τοκογλύφους οι οποίοι μας κυβερνούν μέσα από ντιρεκτίβες που εκτελεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δέχεται ανερυθρίαστα να την ελέγχουν και να της δίνουν εντολές απλοί λογιστές των δανειστών.  

Με τέτοια πρωτοφανή δεδομένα, αλλά και με την απόλυτη βεβαιότητα ότι πηγαίνουμε κατευθείαν στα βράχια, οποιαδήποτε άλλη κοινωνία, όχι μόνο θα είχε εξεγερθεί, όχι μόνο θα είχε επαναστατήσει, όχι μόνο θα είχε βγει στους δρόμους, αλλά θα είχε γκρεμίσει καθεστώτα και θα έβαζε στις φυλακές όποιον υπεύθυνο της ολιγαρχίας έβρισκε, ο οποίος δεν θα προλάβαινε να φύγει για το εξωτερικό για να απολαύσει τα πλούτη του.

Παρόλα αυτά η ελληνική κοινωνία υπνωτισμένη κυρίως από τα ΜΜΕ του καθεστώτος, παραμένει απαθής και προσηλωμένη στην κυβέρνησή της, αναμένοντας στωϊκά τα χειρότερα.

Δυο τινά συμβαίνουν:
Είτε ότι ο φόβος και η τρομοκρατία που εκπορεύονται από την προπαγάνδα του καθεστώτος και της τρόϊκας έχουν αδρανοποιήσει πλήρως τον λαό.
Είτε ότι υπάρχει πολύ λίπος ακόμα για να καταναλώσει ο Έλληνας, οπότε δεν τίθεται θέμα, κυβέρνηση και τρόϊκα μπορούν να προχωρήσουν άφοβα.
Γιατί στο καλό δεν αντιδρούμε;;
Μήπως μας έχουν πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική;;