Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-Ολοκληρώθηκαν οι …«διαλογές» των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων!



Σε μια περίοδο όπου η ενότητα και η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη και η αναγέννηση της χώρας, σε μια εποχή όπου όλοι βάλλονται τόσο στα οικονομικά, όσο και στα εργασιακά δικαιώματά τους με τελευταίο χτύπημα την περικοπή των επιδομάτων των εκπαιδευτικών κατά 50%, οι επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης ήρθαν να επιβεβαιώσουν το ρητό «Ο (ΠΡΑΣΙΝΟΣ) ΛΥΚΟΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑΖΕΙ»!!
Το συμβούλιο επιλογής του ΠΥΣΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ λειτούργησε στην πλειονότητα των περιπτώσεων με εντελώς μικροπαραταξιακά και εμπαθή κίνητρα «διαλέγοντας» κι όχι επιλέγοντας διευθυντές!
Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος τύψης, με αδίστακτη λογική σφαγίασε στο όνομα των μικροκομματικών του τακτικών συναδέλφους με μεγάλη πορεία και προσφορά στον κλάδο!
Με το ευτελές επιχείρημα των επιλογών του 2007 (όπου και πάλι η ΠΑΣΚ πήρε πάνω από τις μισές θέσεις στο σύλλογο Κοζάνης), ξεχνώντας ότι εδώ και είκοσι χρόνια, κάνουν αυτοί τις  κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων, κατάφεραν να εκδιώξουν από  τη διοίκηση της εκπαίδευσης σχεδόν όλους τους ΔΑΚΙΤΕΣ!!!
Άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση, άνθρωποι που είχαν διατελέσει κατά κοινή ομολογία με απόλυτη επιτυχία σε διοικητικές θέσεις, αξιολογήθηκαν με μοναδικό τους «ελάττωμα» τη συνδικαλιστική τους δράση με τη σημαία της ΔΑΚΕ. Όλοι αυτοί οι Συνάδελφοι  εισέπραξαν την περιφρόνηση του «αξιότιμου», «διαφανούς» και «αξιοκρατικού» συμβουλίου. Με περισσή αλαζονεία και πρωτοφανή μισαλλοδοξία φρόντισαν να  τους εξαφανίσουν από το χάρτη της διοίκησης ως …ενοχλητικούς!
Περιμέναμε, δυστυχώς, από τα μέλη του συμβουλίου επιλογής, τα οποία υπόσχονταν ξεδιάντροπα  μέχρι χθες μια νέα εποχή για την εκπαίδευση!!!, να  μην έχουν την παλαιοκομματική νοοτροπία της δεκαετίας του 1980. Μιας αρρωστημένης δεκαετίας όπου μόνο αν δήλωνες πρασινοφρουρός είχες ελπίδα να αναγνωριστείς για την προσφορά σου στην εκπαίδευση!
Αντιθέτως, εισπράξαμε για άλλη μια φορά το χειρότερο μήνυμα!
Τα διορισμένα στελέχη του Ακραίου ΠΑΣΟΚ διαλύουν πλέον «εργολαβικά», κάθε ελπίδα ανάκαμψης της δημόσιας εκπαίδευσης. Κρίμα!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ