Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

H Goldman Sachs τζογάρει το θάνατό σου!!!!!!!!!!


H Goldman Sachs τζογάρει το θάνατό σου!


Πραγματικά δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις! Κι όμως είναι αλήθεια.

Όπως αναφέρει το έγκυρο Bloomberg, η Golman Sachs, η Deutsche Bank και η JPMorgan Chase, οι οποίες ως γνωστόν είναι οι κυρίως υπεύθυνες Τράπεζες για τη φούσκα των σταγαστικών δανείων και των “τοξικών” παραγώγων που παρέσυρε σαν τσουνάμι την παγκόσμια οικονομία, ετοιμάζονται για τη “νέα εποχή” και ετοίμασαν τη νέα γενιά παραγώγων: Αυτή τη φορά δεν είναι ούτε τα στεγαστικά ούτε τα καταναλωτικά δάνεια στο στόχαστρο. Αυτή τη φορά τζογάρουν κυριολεκτικά στο πότε θα πεθάνουν οι συνταξιούχοι!

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία ασφαλίζονται για την περίπτωση που οι ασφαλισμένοι ξεπεράσουν το προβλεπόμενο όριο ζωής. Οι παραπάνω τράπεζες λοιπόν σκέφτηκαν να βγάλουν χρήμα και από αυτό! Έτσι ετοίμασαν μια σειρά από μακροχρόνια “επενδυτικά πακέτα” τα οποία προορίζουν για τις επενδυτικές αγορές. Τα πακέτα αυτά, γνωστά με τον (φρικιαστικό όρο) “longevity risks” στηρίζονται ακριβώς στην πρόβλεψη ζωής των συνταξιούχων!

Έτσι, για παράδειγμα, η μείωση ή η αύξηση του προσδοκώμενου ορίου ζωής των συναξιούχων μπορεί να επιφέρει ανάλογα κέρδη ή ζημιές.

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/06/h-goldman-sachs.html