Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Όχι άλλο κάρβουνο ...επικοινωνιακής αλητείας



Το άρθρο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν αυτοσεβασμό. Ηλίθιοι, κομματόσκυλα και υποκριτές του κώλου, δεν χρειάζεται να το διαβάσουν.

Το θέμα με την απαγόρευση της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους (φυσικά και θα γίνει στην Αριστοτέλους!), ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο διαδίκτυο και συζητήσεων στους..
 κόλπους των αγανακτισμένων, αλλά και οπουδήποτε αλλού συζητώνται πολιτικά θέματα.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το αντιμετώπιση με τη λογική των ίσων αποστάσεων, χωρίς να προβάλλουν την εξαιρετικά απλή αλήθεια: ο Μίκης ζήτησε έναν χώρο και δεν του δόθηκε.

Αυτή την αλήθεια, όλα τα ΜΜΕ την παρουσιάζουν ως "καβγάς Μίκη - Μπουτάρη".

Ερωτώ κάθε νοήμονα άνθρωπο, που δεν είναι ηλιθίως υποκριτής:
Αν ήταν ο Παπαγεωργόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος της "δεξιάς" παράταξης (στη θεωρία, γιατί στην πράξη το ΠΑΣΟΚ είναι απείρως δεξιότερο) και έβγαζε αυτό το φιρμάνι, ποιά θα ήταν η αντιμετώπιση από τα καθεστωτικά παπαγαλάκια ;
Οι τίτλοι θα ήταν "καβγάς Μίκη-Μπουτάρη" ή όλη η ειδησειογραφία θα στόχευεκατευθείαν στον "δεξιό" δήμαρχο και οι τίτλοι θα έλεγαν: "φασιστική απόφαση του Παπαγεωργόπουλου", "απόφαση άλλων εποχών", "οθωμανικό φιρμάνι Παπ.", "αποφασίζομεν και διατάσσομεν Παπ.", "αποφάσεις που θυμίζουν χούντα" και λοιπά;

Ελάτε, μην υποτιμάτε τη δική σας νοημοσύνη ! Όλοι ξέρετε ότι έτσι θα γινόταν.

Δεν είναι μια αντιδικία δύο ανθρώπων. Είναι μονομερής ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ καιαπολύτως ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ απόφαση. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς για να μην καταλαβαίνει την προσχηματικότητα των δικαιολογιών;

Τώρα, βέβαια, αν τα κομματικά ή παραταξιακά γυαλιά κάποιων, τους οδηγούν στο να αυτοεξευτελίζονται ψελλίζοντας ηλιθιότητες περί "άλλης πολιτικής στην παραχώρηση δημοσίων χώρων" δικαίωμά τους. Άλλωστε θα εξευτελιστούν πολλές φορές ακόμη, όταν εκατοντάδες εκδηλώσεις θα γίνουν όπου γουστάρει ο καθένας και φυσικά και στην Αριστοτέλους (οπαδών, αναρχικών, αντεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων κλπ, κλπ,). Όπως π.χ. η εκδήλωση του Ηρακλή.
Και εμείς σε κάθε τέτοια εκδήλωση θα θυμίζουμε τις ανόητες δικαιολογίες, που δεν πείθουν κανέναν (εκτός λοβοτημένων κρετίνων).