Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όλα τα σενάρια για τον ανασχηματισμό – Ποιά ονόματα ακούγονται


Πρόταση σε Βενιζέλο για αντιπροεδρία και Υπουργός Οικονομικών !

Τα πάνω κάτω φέρνει ο ανασχηματισμός που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι ουσιαστικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα των ονομάτων δεν έχει κλείσει, καθώς υπάρχουν ακόμα κενά σημεία στο παζλ.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για ένα σαφώς μικρότερο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για “καρατόμηση” υφυπουργών, αλλά και των “κηπουρών”.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για “εσωκομματική συναίνεση” μετά τις πρωινές παραιτήσεις, καθώς “τα βρήκαν” Παπανδρέου – Βενιζέλος.
Έτσι, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν ο νυν Υπουργός Άμυνας φέρεται να αναλαμβάνει τη θέση του Θ. Πάγκαλου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης! Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Λ. Παπαδήμος δεν δεχθεί τη θέση που του έχει προταθεί για τη θέση του τσάρου της οικονομίας, τότε δεν αποκλείεται να δούμε και τον Ε. Βενιζέλο και σε αυτή τη θέση.
Οι φήμες που ήθελαν να βολιδοσκοπείται έντονα τις τελευταίες ημέρες ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είναι γεγονός, με μια επιπλέον επαφή να έγινε και πριν κάποιες ώρες. 
Νωρίτερα, υπήρχε η πληροφορία ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να οδεύει στο υπουργείο Άμυνας, ωστόσο έντονα “παίζει” το σενάριο για μετάθεσή του στο Εξωτερικών!
Ο Α. Λοβέρδος γίνεται  υπερυπουργός, παίρνοντας τον τομέα της ασφάλισης και του αθλητισμού μαζί με το Υγείας.
Πιθανό πρέπει να θεωρείται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα σπάσει και θα συσταθεί δεύτερο υπουργείο, με πιο πιθανή ονομασία ” υπουργείο Προϋπολογισμού”, βασισμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως είχαμε γράψει χθες το βράδυ στο ΟΛΥΜΠΙΑ. (βλέπε εδώ)
Οι πληροφορίες επιμένουν για τον Δημήτρη Ρέππα, που αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο στον επικοινωνιακό τομέα, ο οποίος έχει εμπειρία από τη μακρά θητεία του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, επί Σημίτη