Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ 4ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ Π. Ε. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ι. ΚΑΚΑΒΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    
Σέρβια 14 Ιουνίου 2011


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,


            Με την επικείμενη ολοκλήρωση της θητείας μου ως Προϊσταμένου του 4ου Γραφείου Π.Ε. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ,  αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό, προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας – Εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό, Ειδικό Βοηθητικό και Βοηθητικό Προσωπικό – τους Γονείς και Κηδεμόνες, τους μικρούς Μαθητές μας, καθώς και προς όλους όσους επιτυχώς πορευτήκαμε μαζί – Πρόσωπα ή Φορείς – και να εκφράσω  τις θερμότερες ευχαριστίες μου για την επί τέσσερα σχεδόν χρόνια ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μας, που είχε ως γνώμονα μοναδικό έναν κοινό σκοπό: την πρόοδο και προκοπή των μαθητών μας.
            Με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Οκτώβριο του 2007, τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην περιοχή μας διά της δημιουργίας των κατάλληλων προϋποθέσεων και υποδομών για το «Σχολείο του Αύριο».
            Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε ως 4ο Γραφείο στις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, από την πρώτη κιόλας στιγμή, με συνεχείς παρεμβάσεις για την ορθολογική χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων μας, την οργανική και λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, τη σημαντική οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη για ποιοτικότερη Παιδεία των ήδη λειτουργούντων και βέβαια το άνοιγμα κλειστών σχολείων εκεί όπου η παροχή Παιδείας καθίστατο επιβεβλημένη ως «Δημόσιο Αγαθό».
            Η καινοφανής και ευέλικτη παρουσία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ψυχολόγου) στο χώρο του Γραφείου μας για υποστήριξη του έργου των Εκπαιδευτικών, κατέδειξε την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσής της με την έγκαιρη λήψη της απόφασης για ίδρυση και λειτουργία του Νέου 2/Θ Ειδικού Δημοτικού ΣΜΕΑΕ Σερβίων (με τη μοναδικότητα της λειτουργίας του μέσα κυριολεκτικά σ’ ένα κλασικό σχολείο δηλ. στο 3ο Δ.Σ. Σερβίων), επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά, με την πολύμορφη συνεισφορά του, καταλυτική αναβάθμιση του ρόλου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) στην ευρύτερη περιοχή.
            Με όραμα τη βελτίωση της συνεργασίας και της επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας, καταβλήθηκε μεγαλύτερη προσπάθεια και επιδείχτηκε αυξημένη ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα των μαθητών μας και το «Άνοιγμα του Σχολείου» στις τοπικές κοινωνίες.    
            Οι συχνές επαφές μας με τους Συλλόγους Διδασκόντων και οι διαρκείς παραστάσεις μας προς κάθε αρμόδιο, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και ολόκληρου του νομού μας, πρόσθεσαν σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
            Για την εποικοδομητική  αυτή συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της τετραετίας, θα ήθελα να εκφράσω τις πλέον ειλικρινείς ευχαριστίες μου προς όλους τους παράγοντες εκπαίδευσης  του Νομού μας, τον πρ. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας κ. Δάρδα Αναστάσιο για το γνήσιο και πολυεπίπεδο ενδιαφέρον του προς την Περιφέρειά μας, τα Αιρετά και Τακτικά μέλη του ΠΥΣΕΕΠ Δυτ. Μακεδονίας, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κοζάνης και Εορδαίας με τους/τις Αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης, τους/τις Διευθυντές-ντριες των Δημοτικών της περιοχής ευθύνης μας, τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, όλους τους μαχόμενους Εκπαιδευτικούς της τάξης, τους Μαθητές και τους Γονείς τους, το Διοικητικό Προσωπικό και τους εξαίρετους Συναδέλφους μου που επάξια στελέχωσαν το 4ο Γραφείο, τα ΚΠΕ Βελβεντού και Σιάτιστας, το ΚΕΔΔΥ Κοζάνης, την Εκκλησία, την πρώην Αρχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης (νυν Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας), τις τέσσερις πρώην Δημοτικές Αρχές, Σερβίων (για την έμπρακτη συμπαράστασή της στην προσπάθειά μας), Καμβουνίων, Αιανής και Βελβεντού, την πρώην Αρχή της Κοινότητας Λιβαδερού, τη νυν Δημοτική Αρχή Σερβίων – Βελβεντού, την Αστυνομία και όλους τους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς – Συνδικαλιστικούς φορείς που μοιράστηκαν μαζί μας το όραμα  για το «Σχολείο του Αύριο». Ένα σχολείο αγωγής, χαράς, δημιουργίας, κοινωνικοποίησης και έκφρασης των παιδιών μας.

            Αγαπητοί Συνάδελφοι,

            Αποχωρώ από τη θέση του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης αποκομίζοντας πλούτο εμπειριών και γνώσεων  οφειλόμενο πρωτίστως σε σας. Μη λησμονείτε πως ό,τι θετικό κατακτήσαμε (εντός και εκτός σχολείου) ως σήμερα  και ό,τι προσδοκούμε να  πετύχουμε  στο εγγύς μέλλον, εδράζεται αποκλειστικά και μόνον στη συνεχή παιδαγωγική μας κατάρτιση, στην επίδειξη της αστείρευτης ευαισθησίας και ευσυνειδησίας μας, στην έντιμη και καθαρή σχέση της συμμετοχής μας κατά την ενδοσχολική συλλογική μας λειτουργία και τέλος στην επικράτηση των αρχών του αλληλοσεβασμού και της  Συναδελφικής Αλληλεγγύης. Μόνον έτσι μπορούμε…                  
            Με την ευκαιρία της προσεχούς έναρξης του νέου Σχολικού Έτους 2011-12, εύχομαι ολόψυχα η χρονιά  αυτή να αποτελέσει για όλους αφετηρία για νέα ξεκινήματα, καινούργια οράματα και δημιουργικές πρωτοβουλίες ώστε μέσα από την αδιάλειπτη εισφορά των πολύτιμων υπηρεσιών του λειτουργήματός μας να διαφυλάξουμε το κύρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
            Εγκάρδιες ευχές στον καθένα ξεχωριστά για Υγεία, Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία και διαρκή Επιτυχία στο επίπονο και δημιουργικό σας Έργο.

                                                                          Με εκτίμηση και θερμούς  χαιρετισμούς

         
                                                              Ο Προϊστάμενος του 4ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Κοζάνης


                                                                                                          Χρήστος    Ιωάν.   Κακαβάς