Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

http://enpatrais.blogspot.com/2011/05/blog-post_4643.html
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαίωσε το newsit ο υπουργός οικονομικών για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. “Μέχρι τώρα” δεν ήταν στις επιλογές της κυβέρνησης


ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε όμως (προφανώς για να εννοηθεί ότι τα πράγματα άλλαξαν) πως “όταν κλείνεις έναν οργανισμό αξιολογείς, και κάποιους μετατάσσεις και κάποιους όχι. Αυτό το έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών, το έχει πει ο πρωθυπουργός και είναι μια άποψη, με την οποία συντάσσονται οι περισσότεροι. Δεν μπορείς να απορρίψεις ότι κάποιοι δεν απορροφώνται και δεν μπορούν να παραμείνουν (σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών)”



Όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο απ' τη δημοσίευση της συνέντευξης του αρμόδιου υπουργού των Εσωτερικών στο “Βήμα της Κυριακής”. “Η μονιμότητα θα είναι πλέον κατοχυρωμένη μόνο για τους άξιους”



Με λίγα λόγια και όπως περιέγραψε το newsit η μετάφραση είναι πως μετά την κατάργηση θέσεων λόγω κατάργησης οργανισμών ή με τη μετάταξη που θεωρείται νομικά απόλυση και επαναπρόσληψη η θέση του υπαλλήλου είναι στον αέρα και άρα δεν υπάρχει το συνταγματικό κόλλημα στο οποίο αναφερόταν εδώ και ένα χρόνο ο Θ. Πάγκαλος.



Κλιμακωτά η κυβέρνηση προωθεί την άρση της μονιμότητας με πρώτο βήμα της απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.