Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "Πότε θα μιλήσει ο Καραμανλήs;"


Κατ’αρχάς κάποιος μιλάει και πρέπει να μιλάει όταν το κρίνει αυτός σωστό και όταν αυτό θα εξυπηρετεί (πάντα κατά την κρίση του) κάποιο συνολικό συμφέρον.
Αυτό όσον αφορά το «ηθικολόγημα» της υπόθεσης. Πρακτικά οι άνθρωποι συνήθως λένε κάτι για κάποιους λόγους, άσχετα με τον λόγο νόημα έχει να ειπωθεί κάτι από κάποιον όταν θα υπάρχουν αυτιά και μυαλό για να ακουστεί. Τουλάχιστον εγώ τότε λέω πράγματα σε έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων. Έχω κάποιο λάθος στον συλλογισμό μου?? Δεν νομίζω ότι όταν κάποιος είναι εγκάθετος με μια άποψη του μπορεί κάποιος άλλος να του εκφράσει σοβαρά την γνώμη του ώστε να υπάρχει μια διαδραστική και αντικειμενικά θετική ΚΑΤΑΛΗΞΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (σκοπός είναι επιπλέον το αποτέλεσμα και τα συμπεράσματα να έχουν θετικό για όλους ή για κάποιους) στην κουβέντα. Άρα πιστεύω ότι ο Καραμανλής θα μιλήσει όταν εσύ και ο καθένας είναι έτοιμος να ακούσει. Και εγώ έχω περιέργεια να τον ακούσω και να μάθω πράγματα ή τουλάχιστον την άποψη του για κάποια ζητήματα αλλά δεν το θεωρώ παράλογο να μην μιλήσει ακόμα και για όσο βλέπω ανθρώπους σαν εσένα γύρω μου.
Στην Ελλάδα είναι αλήθεια ότι έχουμε ξεχάσει να ακούμε και να σεβόμαστε τις γνώμες των ανθρώπων γύρω μας (όποιες και αν είναι αυτές) εφόσον δεν συμφωνούν με την δική μας. Φίλοι και φίλες που πέσατε από τα σύννεφα ΤΩΡΑ (!!!!) που καταλάβατε την οικονομική μας κατάσταση… μην διαβάζω τέτοιες ανοησίες πλέον.
Όλοι οι φορείς της οικονομίας τα λέγανε αυτά τα πράγματα που ζεις τώρα (πχ δηλώσεις Γκαργκάνα και Προβόπουλου, δηλώσεις Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου) όλα τα χρόνια τουλάχιστον τα τελευταία του ΠΑΣΟΚ (επί Παπαντωνίου) και επί κυβερνήσεων ΝΔ. Ποτέ δεν άκουσα κανείς να πει ότι η οικονομία αντέχει παροχές και η οικονομία μας είναι σε καλή μοίρα. Εσύ και πολλοί άλλοι δεν ακούγατε πολλά πολλά χρόνια πριν. Επειδή και συνεντεύξεις τους παρακολουθούσα και οικονομικό τύπο διάβαζα σε πληροφορώ ότι εγώ και μερικοί άλλοι δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Κλείσε το καναλάκι της τηλεόρασης που κάνει πολιτική με τον πόνο της γιαγιάς στην λαϊκή και πρόσεξε λίγο τι έχει να σου πει ένας οικονομολόγος ή καθηγητής πανεπιστημίου.
Τυχαίνει να ακούω πράγματα και να είμαι σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν και στον τεχνοκρατικό κόσμο και στην πνευματική ελίτ της χώρας μας και όταν συζητούν σε πληροφορώ ότι ξέρουν πολύ καλά για όλα τα ζητήματα (όχι μόνο για την οικονομία) ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και τι συμβαίνει εντός ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ συνόρων. Το πρόβλημα τους είναι πώς να το δώσουν στον Έλληνα να το καταλάβει και πως θα το ακούσει στην πραγματική του διάσταση. Πως θα μπορέσουν κατ’αρχάς να τον κάνουν ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΖΕΙ.
Κατά την δική μου άποψη και πριν την κρίση είχα πρόβλημα με τον «ΝεοΈλληνα». Πρέπει να δεις δηλαδή έναν πολιτικό για να σου πει ότι σαν χώρα είναι λάθος να έχεις εθνικό όραμα το «δημοσιοϋπαλληλίκι»?
Πρέπει να ακούσεις τον πολιτικό να σου λέει ότι σαν χώρα δεν παράγεις τίποτα (ή λίγα) που να μπορείς να εξάγεις και εισάγεις άπειρα άλλα που δυστυχώς χαίρεσαι να τα καταναλώνεις?
Εγώ πιστεύω ότι όλοι ξέρουμε και όλοι καταλαβαίνουμε. Μπορεί αν αρχίσω να εξηγώ για τα spread να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και γνώσεις για να καταλάβει κάποιος αλλά όλοι το ξέρανε ότι στην Ελλάδα ζούσαμε με δανεικά, είχε γίνει όνειρο ο εύκολος πλουτισμός και το βλέπαμε παντού γύρω μας, ο Καραμανλής έφταιγε??

‘Μπορει φιλτατε ο Καραμανλής να εβαλε βετο στο Βουκουρέστι,δεν τον επαιρνε να κανει κατι αλλο, αλλα στα υπολοιπα ηταν χαλια των χαλιων.’ (λες)

Όταν στην Ελλάδα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε έτσι τότε θα πάμε μπροστά. Δυστυχώς δεν μπορώ με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία εδώ σε λίγες γραμμές να σε πείσω για το αντίθετο, γιατί στο μυαλό σου πρέπει να φταίει κάποιος άλλος και όχι εσύ, ή (στην καλύτερη για την συζήτηση και το είδος που σου αρέσει) να φταις εσύ που τον ψήφισες…κάπως έτσι πάει στην Ελλάδα.
Σε πληροφορώ φίλε μου πως αν μιλούσες με κάποιον μέσα στα πράγματα θα πάθαινες σοκ με το πόσα θετικά πράγματα τα κανάλια σου παρουσιάσαν ως αρνητικά με τον Καραμανλή, θα πάθεις σοκ όταν δεις ότι όλα αυτά που σε πιπιλίζουν κάθε μέρα στην τηλεόραση για αυτά που έκανε είναι όλα αυτά που δεν έκανες και επειδή δεν τα έκανες τότε (γιατί ο ίδιος δεν ήθελες παρότι κρατικοί φορείς τα έλεγαν) είναι αυτά που θα σε στείλουν 30 χρόνια πίσω…έρχονται και άλλα που ακόμα δεν τα έκανες παρότι ο Καραμανλής τα είχε αρχίσει και θα πληρώσεις αλλά θα τα ανακαλύψεις στην πορεία και φυσικά θα ξεχάσεις ότι αυτός στο είπε, ότι αυτός τα ξεκίνησε και δεν σου άρεσαν τότε. Δεν θέλω να σε πείσω τώρα αλλά να θυμάσαι αυτά που σου γράφω, γιατί έρχονται πρόστιμα για όσα σου έλεγε ο Καραμανλής να κάνεις και δεν ήθελες να τα κάνεις και θα πληρώσεις και εσύ και εγώ πολλαπλάσια…
Σίγουρα πιστεύω ότι ο Καραμανλής πρέπει να απολογηθεί για όσα δεν έκανε, έστω και με το έτσι θέλω, γιατί δουλειά του κάθε πρωθυπουργού είναι να κάνει το καλό για τους πολλούς πιστεύω ακόμα και αν δεν τους αρέσει, αλλά δεν υπάρχει κάτι που έκανε που να μην ήταν σε μια σωστή στρατηγική στόχευση για το μέλλον ή τουλάχιστον στα πλαίσια ενός σωστού στρατηγικού σχεδιασμού.
Γιατί μην σκέφτεσαι την πολιτική με ευχές (γιατί ο Παπανδρέου με ευχολόγιο εκλέχθηκε), πολιτική πιστεύω ότι είναι μια τέχνη του εφικτού. Πρέπει οι Έλληνες χωρίς εμπάθεια και φανατισμούς να βλέπουμε αντικειμενικά ποια πράγματα είναι σωστά και ποια είναι σκάρτα. Να ακούμε και να συζητάμε μεταξύ μας και να απαιτούμε και να ψάχνουμε ποιοτική ενημέρωση. Σε πληροφορώ ότι παρά του ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ πολλά από αυτά που ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ ως προς το γενικό σκεπτικό (και παρά διαφωνιών που έχω σε επί μέρους) τα θεωρώ αναγκαιότητα και πιστεύω πως έπρεπε να έχουν γίνει καιρό πριν και είμαι έτοιμος να τα συζητήσω και να τα παραδεχτώ αλλά πάντα με ανθρώπους που έχουν αυτιά.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/s_8108.html?spref=fb