Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Θα ζητήσει παραιτήσεις και Συνέδριο!


Ένας από τους πλέον πιστούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξελέγη πρώτος στη χθεσινή ψηφοφορία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για την κάλυψη τριών θέσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο, λόγω της μετακίνησης στην Κυβέρνηση των Δημήτρη Κουσελά, Μιχάλη Όθωνα και Γιάννη Κουτσούκου.
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε 109 ψήφους, και εξελέγη σε πανηγυρικό κλίμα, την ώρα που όλοι σημείωναν ότι η ισχυρή στήριξη του κορυφαίου οργάνου του ΠΑΣΟΚ στον άλλοτε “συγκεντρωσιάρχη” του Ανδρέα Παπανδρέου, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα δυσφορίας στον Γιώργο Παπανδρέου και το Μέγαρο Μαξίμου.
Τις άλλες δυο θέσεις κατέλαβαν ο “βενιζελικός” Νίκος Σαλαγιάννης, με 74 ψήφους, και η “προεδρική”  Άσπα Παπαηλίου με 47 ψήφους, η δεύτερη μετά από κλήρωση μεταξύ εκείνης και του Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος ισοψήφισε μαζί της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Statesmen”, μετά την επιστροφή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είναι αποφασισμένος να ασκήσει σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, με έμφαση στην οικονομία και τις πολιτικές που προωθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς εκτιμά ότι έχουν δημιουργήσει ψυχικό ρήγμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του.
Παράλληλα, θα επαναφέρει την πρότασή του για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που έχουν απορρίψει το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους, ενώ, σύμφωνα με συνομιλητές του, είναι πιθανό να θέσει ακόμη και θέμα παραίτησης μελών του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα της αλλαγής πορείας!