Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Σαμαράς κεντρικός ομιλητής στη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Υποβλήθηκε την Τρι, 23/03/2010 - 15:59.
Σημαντικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκου Λαϊκού Κόμματος, ως κεντρικός ομιλιτής για την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με πληροφορές των "parapolitika.gr" ο κ. Σαμαράς θα εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελλάδα και θα διατυπώσει τρόπους και προτάσεις εξόδου της χώρας μας από την κρίση, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Σκοπός του προέδρου της ΝΔ, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, είναι να εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο που έχει στα χέρια του, ιδιαιτέρως προς τη γερμανική πλευρά, για να μπορέσει να συμβάλει ώστε η Γερμανία να συναινέσει στην εξεύρεση μιας σωστής λύσης για την Ελλάδα, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, θα προετείνει να παρασχεθούν στην Ελλάδα οι απαραίτητες εγγυήσεις, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί με όρους που συμφέρουν την Ελλάδα -όπως ακριβώς δανείζονται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες- ή να υπάρξει οικονομική βοήθεια, η οποία μπορεί να διακανονιστεί σε διμερές επίπεδο, ώστε να μην προσκρούει μια τέτοια απόφαση στις γνωστές κοινοτικές απαγορεύσεις.

"Ο πρόεδρος πάει για να «βάλει πλάτη» στην Ελλάδα, να στηρίξει την Ελληνική οικονομία, για να μπορέσουμε άμεσα, με τον πλέον σταθερό και ασφαλή τρόπο, να βγούμε από την κρίση", σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πυκνώσει το επόμενο διάστημα τις επαφές του με κεντροδεξιούς ηγέτες, πολλοί απο αυτούς μιλούν ήδη με τα καλύτερα λόγια για τις πρωτοβουλίες του στην ανασυγκρότηση της ΝΔ.
parapolitika.gr