Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν να στείλουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ - Ασαφής ο ρόλος της ΕΕ στο σχήμα οικονομικής βοήθειας

23/03/10 - 18:44 Σε συμφωνία έχουν καταλήξει η Γερμανία και η Γαλλία για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου που επικαλείται το δίκτυο Bloomberg.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει η Γερμανία να σηκώσει το βάρος της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στον ξένο Τύπο, καθώς Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την επιβολή σκληρών μέτρων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε «εξαγωγή» του ελληνικού προβλήματος στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Η Γερμανία όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση αναφορικά με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αφού όπως επισημαίνει ο Γερμανός αξιωματούχος, η Ελλάδα ουδέποτε ζήτησε οικονομική βοήθεια. Θα ληφθεί απόφαση επί του θέματος μόνο αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της μέσα από τις κεφαλαιαγορές, πρόσθεσε.
Σκοπός της Γερμανίας είναι να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο οποιαδήποτε χώρα μέλος της ευρωζώνης θα τιμωρείται σε περίπτωση παρέκκλισης από τους κανόνες σύγκλισης.
Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία ο ρόλος της ΕΕ παραμένει ασαφής αν δηλαδή συμμετάσχει ή όχι.
Είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι θα προχωρήσει μια συνδυαστική λύση με την ΕΕ και το ΔΝΤ να στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα.
Αλλά διαφαίνεται ότι η Γερμανία θέλει να στείλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ

www.bankingnews.gr