Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Παπανδρέου και Κακλαμάνης καταψήφισαν κυβερνητικό άρθρο - Η απουσία "μήνυμα" του Κώστα Καραμανλή προς τον Σαμαρά


- Στην ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε η ένταξη των καναλιών σε ψηφιακό πάροχο
- Απόντες από την ψηφοφορία έξι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των οποίων και ο Φώτης Κουβέλης

- Πολλά ερωτήματα και από την απουσία από κυβερνητικής πλευράς του Πολύδωρα και του Κρεμαστινού
- Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης προχώρησε σε νομοτεχνική βελτίωση, αλλά δεν έπεισε
Με διαρροές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά με 154 ψήφους υπέρ έναντι 115 κατά, σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε η ρύθμιση με την οποία εντάσσονται σε νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για ψηφιακή εκπομπή όσα τηλεοπτικά κανάλια εξέπεμπαν έως την 31η Αυγούστου του 2013.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισαν τη διάταξη, με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότησή τους. 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς που καταψήφισαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίστηκε «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

Αρκετές απουσίες σημειώθηκαν και από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, ενώ εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη απόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Νίκη Φούντα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ερωτηματικά δημιούργησε από την κυβερνητική πλευρά η απουσία των Β. Πολύδωρα και Δ. Κρεμαστινού.
newsit.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/11/blog-post_6463.html